Fakta om mandlar och näring

Ren_raa_rulle

Marsipan/Mandelmassa är en naturlig, bekväm och användbar produkt. Man kan äta den som den är eller använda den som en ingrediens i bakverk, kakor, desserter och konfekt året om.

Marsipan/Mandelmassa är fylld med energi
Marsipan/Mandelmassa består av mandel och socker/glykos. Detta innebär att den totala energin är relativt hög. Till exempel innehåller ODENSE Mandelmassa Lyx 60% mandel. I några av produkterna i sortimentet är mandel kombinerat med aprikoskärnor, vilket bland annat kännetecknas av dess goda bakegenskaper.

Bra näring i mandel och aprikoskärnor
Både mandlar och aprikoskärnor är näringsrika. De har:

- Ett högt energivärde
- En nästan ideal fettsyrasammansättning av omättade fetter  
- Ett högt proteininnehåll av god kvalitet
- Ett högt innehåll av vitaminer och mineraler

Vissa proteiner i mandlar och aprikoskärnor kan vara allergiframkallande för känsliga personer.