Rainforest Alliance

I samband med övergången till Rainforest sigill under 2020 till 2021, kan konsumenter i hela världen möta både den gamla UTZ logon och det nya Rainforest Alliance sigillet på våra förpackningar fram tills det nya Rainforest Alliance sigillet är helt implementerat.

 

Certifierad kakao är mer hållbar, eftersom kakaon är torkad med hänsyn till människor och miljö

Kakao torkas i några av världens fattigaste områden bl.a. Västafrika, Centralamerika och Mexico, där barnarbete och dåliga levnadsvillkor är vanligt. Innan kakaobönderna kan få en UTZ certifiering/Rainforest Alliance-certifiering ska de ha deltagit på en 4-årig utbildning, där de lär sig mer om bättre torkningstekniker, ordentlig behandling av kakao efter att den är skördad, om att ta bättre vara på sina barn och visa miljöhänsyn.

När certifieringsprogrammet år genomförd, torkar landmændene bedre afgrøder, tjänar mer på kakaon och har fler möjligheter.

 

Värt att veta:

  • UTZ- eller Rainforest Alliance - certifierad choklad smakar inte annorlunda än annan choklad, men det betyder, att det är bättre styrning på förhållandena för chokladbönderna, vilket vi på Odense Marcipan menar, är en viktig sak att stödja.
  • Odense Marcipan har valt att använda Rainforest Alliance certifiering av kakao, eftersom denna organisation tar tag i både miljö, arbetsförhållanden och böndernas villkor, samtidigt fokuserar man också på torkningsmetoder och kakaobönornas kvalitet i böndernas utbildning (alltså flera parametrar, som ska säkra den framtida produktionen av kakao).
  • Du kan läsa mer om Rainforest Alliance på ra.org