Om Odense

OM_hovedindgang

 

Odenses affärsidé är - med utgångspunkt från konsumentens och kundens behov - att bedriva en lönsam verksamhet, genom att inom affärsområdena mandelmassa/marsipan, nougat, choklad och dessertsåser utveckla, producera och marknadsföra produkter och totallösningar för alla kundbehov.

 

Vi vill vara världens främsta leverantör av marsipanprodukter och fokusera på:

  • Konsument- och kundbelåtenhet
  • Hög och konstant kvalitet
  • Konkurrenskraftiga produktionspriser

 

Företagets anställda - vår största tillgång och konkurrensfördel

Våra kunder och konsumenter är avgörande för vår succé. Vi vill behålla befintliga kunder och konsumenter samtidigt som vi vill värva nya. Vi vill försäkra oss om detta genom att vara bäst på att leva upp till kundernas förväntningar och samtidigt utveckla nya behov. Vi vill också skapa goda relationer, säkra produkter och inspirerande koncept. Vi vill slutligen erbjuda konstant hög servicekvalitet och konkurrenskraftiga priser.

 

Snabbfakta

  • Odense har en årsomsättning på ca 350 Mkr.
  • Vi sysselsätter ca 185 personer.
  • Produktionskapaciteten ligger på ca 20000 ton marsipan/år.
  • Odense är en av världens ledande mandelmassa/marsipanproducenter.
  • Odense är marknadsledande i Skandinavien med ca 60% av marknaden och är därmed konsumenternas, bagarnas och industrins mest anlitade leverantör.
  • Förutom mandelmassa/marsipan produceras och marknadsförs ett sortiment av nougat, choklad och dessertsåser.
  • Vi är representerade över stora delar av världen med hög exportkvot. Omkring 60% av produktionen exporteras primärt till Nordeuropa/Skandinavien, till Japan, USA, Kina och Australien.
  • Vi ägs av Orkla och ingår i Orkla Foods under Orkla Food Ingredients.
  • Vi är BRC-certifierade.
  • Produkterna marknadsförs under det kända varumärket Odense och säljs till bagerier/konditorier, industri, storkök och konsument.