• Kvalitet
  • Kontakta oss
  • Om Odense
  • Inspirationsbroschyr
  • Facebook
  • YouTube
Svenska
Dansk Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Recept-
    • Påsk
    • Vår & Sommar
    • Halloween
    • Jul & Nyår
    • Övriga bakverk
    • Desserter
    • Marsipanfigurer
    • Kokosmassa
    • Semlor
    • Konfekt
    • Tårtor
    • Småkakor
  • Odense produkter+
    • Mandelmassa av högsta kvalitet
    • Marsipan+
      • Figurmarsipan
      • Marsipanlock som är lätta att forma
    • Choklad som gör det lätt att lyckas+
      • Chokladknappar
    • Nougat med det lilla extra
    • Glassås med vuxen smak
    • Sockermassa
    • Dekorationspulver & Strössel
  • Nyhetsbrev
  • Tips och trix+
    • Bröllopstårta
    • Chokladdekorationer
    • Chokladgaller
    • Chokladspån
    • Marsipanblommor
    • Marsipanrosor
    • Mandelmassaspån
    • Förvaring av julkonfekt
    • Chokladknappar
    • Smält choklad
    • Kavla marsipan
    • Gör din egen kakaomandelmassa
    • Chokladfjäder
    • Gör din egen skogsbärsmandelmassa
    • Chokladstjärna
    • Enkla marsipanrosor
    • Marsipanöverdrag
    • Mönstermallar chokladdekorationer
    • Färgnyansera fondanter
    • Dekorera med fondant: Liljekonvalj
    • Dekorera med fondant; Vallmo
    • Dekorera med fondantros
    • Så kavlar du ut fondant
    • Så täcker du en kaka med fondant
    • Så flätar du fondantband till cupcakes
    • Så gör du fondantband och rosett
Se alle resultater
Stäng

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka här och anmäl dig. Du får bakningstips, recept inför högtider och inte minst bra erbjudanden från oss.

Blåbärs och mandelcobblers

Andra recept

Chunky cookies

Äppel & nougat dessert

Glasspinnar med björnbär och mandelmassa

Nougataffogato -en lätt och läcker dessert

Små mandelpajer med hallon och vaniljkräm

Se fler recept Sök i mina ingredienser
Föregående recept | Nästa recept
  • Blåbärs och mandelcobblers
    Blåbärs och mandelcobblers

Kommentarer (0)

Skriv kommentar

Betyg ( ) 3 0

Svårighet

Beredning
10

Total tid
45

Antal
6

Fira din älskling med en amerikansk smulpaj – både söt och syrlig, precis som kärleken själv. Servera ljummen, med en kula vaniljglass eller lättvispad vaniljgrädde.

Så gör du Blåbärs och mandelcobblers

  1. Sätt ugnen på 180° och smörj formarna med smör.
  2. Rör noga samman bären med övriga ingredienser till bärblandningen. Häll ner i formarna.
  3. Grädda bärblandningen i 20 minuter. Höj ugnstemperaturen till 220° de sista 5 minuterna.
  4. Rör samman mandeldegens torra ingredienser i en skål. Smält smör och blanda ned mjölk och vinäger. Rör samman allt till en kladdig deg, men låt den inte stå för länge.
  5. Fördela degen ovanpå bärblandningen. Strö över lite kanel och socker. Grädda ca 15 minuter, tills mandeldegen fått en gyllene färg.

Kommentarer

Vi svarar inte på kommentarer här. Kontakta oss här.

Ingredienser

  • Bärblandning:
  • 100 g socker
  • 0,5 msk maizena
  • 1 tsk malen kanel, malen
  • 500 g färska eller avrunna tinade blåbär
  • Rivet skal från 1 citron
  • En klick smör till formarna
  • Mandeldeg:
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl socker
  • 100 g ODENSE Mandelmassa Lyx
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk ekologiskt vaniljsocker
  • 1 nypa bikarbonat
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk

Tips

  • Skriv ut receptet
  • Skicka till e-mail

Skicka till e-mail

Blåbärs och mandelcobblers


Avsändarens e-postadress *

Mottagarens e-postadress *

Meddelande till mottagare

Meddelandet har skickats


Alla fält med * måste fyllas i

Nyhetsbrev

  • Recept, tips och tricks för alla tillfällen året runt
  • Nyheter och information om produkter och tävlingar
  • Du kommer att få ca ett nyhetsbrev per månad
  • Det är snabbt och enkelt att avregistrera

 

Abonnera på nyhetsbrev Avsluta

Vill du avsluta prenumerationen? Ange din e-postadress och klicka på "Avsluta"

Facebook

Dela gärna våra recept på facebook och kika in på vår facebook sida.

https://www.facebook.com/odensemarcipan.sverige

 

  • Juridik
  • Om Odense
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: 020-295200 - kundeservice@odense-marcipan.dk