• Kvalitet
  • Kontakta oss
  • Om Odense
  • Inspirationsbroschyr
  • Facebook
  • YouTube
Svenska
Dansk Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Recept-
    • Påsk
    • Vår & Sommar
    • Halloween
    • Jul & Nyår
    • Övriga bakverk
    • Desserter
    • Marsipanfigurer
    • Kokosmassa
    • Semlor
    • Konfekt
    • Tårtor
    • Småkakor
  • Odense produkter+
    • Mandelmassa av högsta kvalitet
    • Marsipan+
      • Figurmarsipan
      • Marsipanlock som är lätta att forma
    • Choklad som gör det lätt att lyckas+
      • Chokladknappar
    • Nougat med det lilla extra
    • Förmodligen världens godaste glassås!
    • Sockermassa
    • Dekorationspulver & Strössel
  • Nyhetsbrev
  • Tips och trix+
    • Bröllopstårta
    • Chokladdekorationer
    • Chokladgaller
    • Chokladspån
    • Marsipanblommor
    • Marsipanrosor
    • Mandelmassaspån
    • Förvaring av julkonfekt
    • Chokladknappar
    • Smält choklad
    • Kavla marsipan
    • Gör din egen kakaomandelmassa
    • Chokladfjäder
    • Gör din egen skogsbärsmandelmassa
    • Chokladstjärna
    • Enkla marsipanrosor
    • Marsipanöverdrag
    • Mönstermallar chokladdekorationer
    • Färgnyansera fondanter
    • Dekorera med fondant: Liljekonvalj
    • Dekorera med fondant; Vallmo
    • Dekorera med fondantros
    • Så kavlar du ut fondant
    • Så täcker du en kaka med fondant
    • Så flätar du fondantband till cupcakes
    • Så gör du fondantband och rosett
Se alle resultater
Stäng

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka här och anmäl dig. Du får bakningstips, recept inför högtider och inte minst bra erbjudanden från oss.

Choklad och nougattårta

Andra recept

Nougatkonfekt med karamellfudge

Marsipanbröd med chokladchunks

Rubykulor

Fudge slice

Trippelkonfekt

Se fler recept Sök i mina ingredienser
Föregående recept | Nästa recept
  • Choklad och nougattårta
    Choklad och nougattårta

Kommentarer (1)

Skriv kommentar

Betyg ( ) 4 33

Svårighet

Beredning
1 30

Total tid
2

Chokladbomb som grand finale på det gågna året eller en god start på det nya.

Så gör du Choklad och nougattårta

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Smält chokladen tillsammans med smör och tillsätt espresso.
  2. Vispa samman ägg, mjölk och bikarbonat i en annan skål.
  3. Blanda vetemjöl, kakao, socker, brun farin och vaniljsocker i en skål. Vänd ner de torra ingredienserna i smeten.
  4. Häll ner smeten i bakformen. Grädda i 160 grader i cirka 60 minuter. När kakan har svalnat, dela den i 4 delar till tårtbottnar.
  5. Smält nougat i vattenbad eller på låg temperatur i mikron och tillsätt lätt uppvispad vispgrädde. Blanda ihop snabbt.
  6. Lägg samman tårtan.
  7. Pynta med hyvlad vit choklad och en nougatros på toppen.

Kommentarer

Vi svarar inte på kommentarer här. Kontakta oss här.

  • Ranai 2015-10-20 19:33:12
    aså ni är jätte duktiga på att bAKA

Ingredienser

  • 200 g ODENSE Mörk Choklad 55%
  • 200 g smör
  • 1,5 dl espresso eller starkt kaffe
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk bikarbonat
  • 250 g vetemjöl
  • 25 g kakao
  • 300 g socker
  • 100 g brun farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g ODENSE Nougat
  • 1/2 l vispgrädde
  • Dekoration
  • ODENSE Nougat
  • ODENSE Vit Choklad

Tips

Dekoration:
Hyvlad ODENSE Vit Choklad på toppen. Nougatros
gör du genom att hyvla nougat tunt från kanten med
en potatiskalare och rulla sedan ihop den till en ros.

  • Skriv ut receptet
  • Skicka till e-mail

Skicka till e-mail

Choklad och nougattårta


Avsändarens e-postadress *

Mottagarens e-postadress *

Meddelande till mottagare

Meddelandet har skickats


Alla fält med * måste fyllas i

Nyhetsbrev

  • Recept, tips och tricks för alla tillfällen året runt
  • Nyheter och information om produkter och tävlingar
  • Du kommer att få ca ett nyhetsbrev per månad
  • Det är snabbt och enkelt att avregistrera

 

Abonnera på nyhetsbrev Avsluta

Vill du avsluta prenumerationen? Ange din e-postadress och klicka på "Avsluta"

Facebook

Dela gärna våra recept på facebook och kika in på vår facebook sida.

https://www.facebook.com/odensemarcipan.sverige

 

  • Juridik
  • Om Odense
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: 020-295200 - kundeservice@odense-marcipan.dk