Svårighet
Beredning
1
Total tid
1
Gör julgransplundringen till julens godaste stund!
Så gör du Chokladdekoration till granen
- Smält 2/3 av chokladen till ca 45°C. Tag resterande 1/3 och rör ner i chokladen. Se till att all choklad smälter, och att temperaturen inte överstiger 32°C. Den skall kännas lite kall men fortfarande lätt att arbeta med.
- Ta lite matolja på kanterna av formarna. Lägg formarna på ett bakplåtspapper. Fyll upp med valfri choklad, alternativt två olika, så att det blir marmorerat ca 2 – 3 mm tjockt. Vill du att dekoration ska fastna, dekorera direkt innan chokladen stelnat. Glöm inte göra ett litet hål till bandet om den ska hänga i granen.
- Plocka försiktigt bort formarna när chokladen stelnat.
- Kristyr – vispa med elvisp florsocker, äggvita och några droppar citronsaft till ett fast fluff. Om du vill, färga kristyren med ett par droppar hushållsfärg. Fyll upp kristyren i spritspåse och dekorera fantasifullt – du kan skriva namn, spritsa olika mönster eller doppa kanterna i strössel. Trä upp dem på snören och häng i granen, fönstret eller riset. Perfekt till julgransplundringen!
Kommentarer (0)
Skriv kommentar