• Kvalitet
  • Kontakta oss
  • Om Odense
  • Inspirationsbroschyr
  • Facebook
  • YouTube
Svenska
Dansk Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Recept-
    • Påsk
    • Vår & Sommar
    • Halloween
    • Jul & Nyår
    • Övriga bakverk
    • Desserter
    • Marsipanfigurer
    • Kokosmassa
    • Semlor
    • Konfekt
    • Tårtor
    • Småkakor
  • Odense produkter+
    • Mandelmassa av högsta kvalitet
    • Marsipan+
      • Figurmarsipan
      • Marsipanlock som är lätta att forma
    • Choklad som gör det lätt att lyckas+
      • Chokladknappar
    • Nougat med det lilla extra
    • Glassås med vuxen smak
    • Sockermassa
    • Dekorationspulver & Strössel
  • Nyhetsbrev
  • Tips och trix+
    • Bröllopstårta
    • Chokladdekorationer
    • Chokladgaller
    • Chokladspån
    • Marsipanblommor
    • Marsipanrosor
    • Mandelmassaspån
    • Förvaring av julkonfekt
    • Chokladknappar
    • Smält choklad
    • Kavla marsipan
    • Gör din egen kakaomandelmassa
    • Chokladfjäder
    • Gör din egen skogsbärsmandelmassa
    • Chokladstjärna
    • Enkla marsipanrosor
    • Marsipanöverdrag
    • Mönstermallar chokladdekorationer
    • Färgnyansera fondanter
    • Dekorera med fondant: Liljekonvalj
    • Dekorera med fondant; Vallmo
    • Dekorera med fondantros
    • Så kavlar du ut fondant
    • Så täcker du en kaka med fondant
    • Så flätar du fondantband till cupcakes
    • Så gör du fondantband och rosett
Se alle resultater
Stäng

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka här och anmäl dig. Du får bakningstips, recept inför högtider och inte minst bra erbjudanden från oss.

Chokladdekoration till granen

Andra recept

Chokladmousse i tre lager

Mandelrenar

Spröda mandelmassachips

Kokoskonfekt med salt kola

Juläpplen med kola och choklad

Se fler recept Sök i mina ingredienser
Föregående recept | Nästa recept
  • Chokladdekoration till granen
    Chokladdekoration till granen

Kommentarer (0)

Skriv kommentar

Betyg ( ) 4 1

Svårighet

Beredning
1

Total tid
1

Gör julgransplundringen till julens godaste stund!

Så gör du Chokladdekoration till granen

  1. Smält 2/3 av chokladen till ca 45°C. Tag resterande 1/3 och rör ner i chokladen. Se till att all choklad smälter, och att temperaturen inte överstiger 32°C. Den skall kännas lite kall men fortfarande lätt att arbeta med.
  2. Ta lite matolja på kanterna av formarna. Lägg formarna på ett bakplåtspapper. Fyll upp med valfri choklad, alternativt två olika, så att det blir marmorerat ca 2 – 3 mm tjockt. Vill du att dekoration ska fastna, dekorera direkt innan chokladen stelnat. Glöm inte göra ett litet hål till bandet om den ska hänga i granen.
  3. Plocka försiktigt bort formarna när chokladen stelnat.
  4. Kristyr – vispa med elvisp florsocker, äggvita och några droppar citronsaft till ett fast fluff. Om du vill, färga kristyren med ett par droppar hushållsfärg. Fyll upp kristyren i spritspåse och dekorera fantasifullt – du kan skriva namn, spritsa olika mönster eller doppa kanterna i strössel. Trä upp dem på snören och häng i granen, fönstret eller riset. Perfekt till julgransplundringen!

Kommentarer

Vi svarar inte på kommentarer här. Kontakta oss här.

Ingredienser

  • 300 g ODENSE Chokladknappar, vit , ljus eller mörk.
  • 3 dl florsocker
  • 1 liten äggvita/or
  • Några droppar saft från citron
  • Ett par droppar hushållsfärg, röd , och andra färger
  • Dekoration
  • mandlar , nötter, strössel, silverkulor etc.

Tips

Använd pepparkaksformar av t ex gubbar, gummor, stjärnor
och hjärtan för att få fina dekorationer.

  • Skriv ut receptet
  • Skicka till e-mail

Skicka till e-mail

Chokladdekoration till granen


Avsändarens e-postadress *

Mottagarens e-postadress *

Meddelande till mottagare

Meddelandet har skickats


Alla fält med * måste fyllas i

Nyhetsbrev

  • Recept, tips och tricks för alla tillfällen året runt
  • Nyheter och information om produkter och tävlingar
  • Du kommer att få ca ett nyhetsbrev per månad
  • Det är snabbt och enkelt att avregistrera

 

Abonnera på nyhetsbrev Avsluta

Vill du avsluta prenumerationen? Ange din e-postadress och klicka på "Avsluta"

Facebook

Dela gärna våra recept på facebook och kika in på vår facebook sida.

https://www.facebook.com/odensemarcipan.sverige

 

  • Juridik
  • Om Odense
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: 020-295200 - kundeservice@odense-marcipan.dk