• Kvalitet
  • Kontakta oss
  • Om Odense
  • Inspirationsbroschyr
  • Facebook
  • YouTube
Svenska
Dansk Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Recept-
    • Påsk
    • Vår & Sommar
    • Halloween
    • Jul & Nyår
    • Övriga bakverk
    • Desserter
    • Marsipanfigurer
    • Kokosmassa
    • Semlor
    • Konfekt
    • Tårtor
    • Småkakor
  • Odense produkter+
    • Mandelmassa av högsta kvalitet
    • Marsipan+
      • Figurmarsipan
      • Marsipanlock som är lätta att forma
    • Choklad som gör det lätt att lyckas+
      • Chokladknappar
    • Nougat med det lilla extra
    • Glassås med vuxen smak
    • Sockermassa
    • Dekorationspulver & Strössel
  • Nyhetsbrev
  • Tips och trix+
    • Bröllopstårta
    • Chokladdekorationer
    • Chokladgaller
    • Chokladspån
    • Marsipanblommor
    • Marsipanrosor
    • Mandelmassaspån
    • Förvaring av julkonfekt
    • Chokladknappar
    • Smält choklad
    • Kavla marsipan
    • Gör din egen kakaomandelmassa
    • Chokladfjäder
    • Gör din egen skogsbärsmandelmassa
    • Chokladstjärna
    • Enkla marsipanrosor
    • Marsipanöverdrag
    • Mönstermallar chokladdekorationer
    • Färgnyansera fondanter
    • Dekorera med fondant: Liljekonvalj
    • Dekorera med fondant; Vallmo
    • Dekorera med fondantros
    • Så kavlar du ut fondant
    • Så täcker du en kaka med fondant
    • Så flätar du fondantband till cupcakes
    • Så gör du fondantband och rosett
Se alle resultater
Stäng

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka här och anmäl dig. Du får bakningstips, recept inför högtider och inte minst bra erbjudanden från oss.

Chokladmousse i tre lager

Andra recept

Nougatkonfekt med karamellfudge

Marsipanbröd med chokladchunks

Ruby skogsbärskulor

Fudge slice

Trippelkonfekt

Se fler recept Sök i mina ingredienser
Föregående recept | Nästa recept
  • Chokolademousse I Tre Lag 1
    Chokolademousse I Tre Lag 1

Kommentarer (2)

Skriv kommentar

Betyg ( ) 3 732

Svårighet

Beredning

Total tid

Antal
4

Så gör du Chokladmousse i tre lager

  1. MÖRK CHOKLADMOUSSE: Hacka chokladen och lägg den i en skål.
  2. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Vispa ihop ordentligt och sätt åt sidan tills den svalnat till rumstemperatur.
  3. Vispa grädden och vänd ner den i chokladblandningen innan den fördelas i botten på 4 glas.
  4. Ställ glasen i kyl eller frys tills den mörka chokladmoussen har satt sig.
  5. Ljus och vit chokladmousse görs på samma sätt och sätts på kylning innan varje nytt lager fylls på i glaset. Glasen kan gärna stå i kyl till dagen efter så desserten kan tillagas i förväg.
  6. Innan servering delas passionsfrukterna och kärnorna fördelas i de 4 glasen. dekorera eventuellt med röd oxalis.

Kommentarer

Vi svarar inte på kommentarer här. Kontakta oss här.

  • Per den bästa 2019-12-30 20:16:48
    Man bör 3 dubbla receptet om man ska vara i närheten av resultatet på bilden. :-)
  • Elife sari 2019-01-02 19:21:28
    Hej elife skal lave kage med alle

Ingredienser

  • Mörk chokladmousse
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 50 g ODENSE Mörk Choklad 55%
  • 1/2 dl vispgrädde (att vispa)
  • Ljus chokladmousse
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 60 g ODENSE Ljus choklad
  • 1/2 dl vispgrädde (att vispa)
  • Vit chokladmousse
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 70 g ODENSE Vit Choklad
  • 1/2 dl vispgrädde (att vispa)
  • Dekoration
  • 4 passionsfrukt(er)
  • Röd Oxalis

Tips

  • Skriv ut receptet
  • Skicka till e-mail

Skicka till e-mail

Chokladmousse i tre lager


Avsändarens e-postadress *

Mottagarens e-postadress *

Meddelande till mottagare

Meddelandet har skickats


Alla fält med * måste fyllas i

Nyhetsbrev

  • Recept, tips och tricks för alla tillfällen året runt
  • Nyheter och information om produkter och tävlingar
  • Du kommer att få ca ett nyhetsbrev per månad
  • Det är snabbt och enkelt att avregistrera

 

Abonnera på nyhetsbrev Avsluta

Vill du avsluta prenumerationen? Ange din e-postadress och klicka på "Avsluta"

Facebook

Dela gärna våra recept på facebook och kika in på vår facebook sida.

https://www.facebook.com/odensemarcipan.sverige

 

  • Juridik
  • Om Odense
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: 020-295200 - kundeservice@odense-marcipan.dk