Svårighet
Beredning
30 min
Total tid
1 t 15 min
Antal
8
Så gör du Lingoncheescake
- Sätt ugnen på 175°.
- Krossa pepparkakorna lätt och lägg dem i en matberedare tillsammans med smöret. Mixa till ett jämnt kross.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform.
- Lägg i pepparkakskrosset. Fördela det jämnt med baksidan av en sked.
- Låt den vita chokladen smälta över ett vattenbad.
- Vispa samman färskost och ägg.
- Rör ner den vita chokladen i äggblandningen och häll alltsammans över pepparkakskrosset.
- Klicka över rårörda lingon och rör lite lätt med en gaffel så det bildas ett marmorerat mönster.
- Grädda mitt i ugnen, ca 45 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen.
- Dekorera din cheesecake med chokladspån och frysta lingon innan du serverar.
Kommentarer (0)
Skriv kommentar