• Kvalitet
  • Kontakta oss
  • Om Odense
  • Inspirationsbroschyr
  • Facebook
  • YouTube
Svenska
Dansk Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Recept-
    • Påsk
    • Vår & Sommar
    • Halloween
    • Jul & Nyår
    • Övriga bakverk
    • Desserter
    • Marsipanfigurer
    • Kokosmassa
    • Semlor
    • Konfekt
    • Tårtor
    • Småkakor
  • Odense produkter+
    • Mandelmassa av högsta kvalitet
    • Marsipan+
      • Figurmarsipan
      • Marsipanlock som är lätta att forma
    • Choklad som gör det lätt att lyckas+
      • Chokladknappar
    • Nougat med det lilla extra
    • Glassås med vuxen smak
    • Sockermassa
    • Dekorationspulver & Strössel
  • Nyhetsbrev
  • Tips och trix+
    • Bröllopstårta
    • Chokladdekorationer
    • Chokladgaller
    • Chokladspån
    • Marsipanblommor
    • Marsipanrosor
    • Mandelmassaspån
    • Förvaring av julkonfekt
    • Chokladknappar
    • Smält choklad
    • Kavla marsipan
    • Gör din egen kakaomandelmassa
    • Chokladfjäder
    • Gör din egen skogsbärsmandelmassa
    • Chokladstjärna
    • Enkla marsipanrosor
    • Marsipanöverdrag
    • Mönstermallar chokladdekorationer
    • Färgnyansera fondanter
    • Dekorera med fondant: Liljekonvalj
    • Dekorera med fondant; Vallmo
    • Dekorera med fondantros
    • Så kavlar du ut fondant
    • Så täcker du en kaka med fondant
    • Så flätar du fondantband till cupcakes
    • Så gör du fondantband och rosett
Se alle resultater
Stäng

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka här och anmäl dig. Du får bakningstips, recept inför högtider och inte minst bra erbjudanden från oss.

Lingoncheescake

Andra recept

Nougatkonfekt med karamellfudge

Marsipanbröd med chokladchunks

Ruby skogsbärskulor

Fudge slice

Trippelkonfekt

Se fler recept Sök i mina ingredienser
Föregående recept | Nästa recept
  • Lingoncheesecake
    Lingoncheesecake

Kommentarer (0)

Skriv kommentar

Betyg ( ) 4 26

Svårighet

Beredning
30 min

Total tid
1 t 15 min

Antal
8

Syrliga lingon och vit choklad gör denna cheesecake magisk!

Så gör du Lingoncheescake

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Krossa pepparkakorna lätt och lägg dem i en matberedare tillsammans med smöret. Mixa till ett jämnt kross.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform.
  4. Lägg i pepparkakskrosset. Fördela det jämnt med baksidan av en sked.
  5. Låt den vita chokladen smälta över ett vattenbad.
  6. Vispa samman färskost och ägg.
  7. Rör ner den vita chokladen i äggblandningen och häll alltsammans över pepparkakskrosset.
  8. Klicka över rårörda lingon och rör lite lätt med en gaffel så det bildas ett marmorerat mönster.
  9. Grädda mitt i ugnen, ca 45 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen.
  10. Dekorera din cheesecake med chokladspån och frysta lingon innan du serverar.

Kommentarer

Vi svarar inte på kommentarer här. Kontakta oss här.

Ingredienser

  • 300 g pepparkakor
  • 75 g smör
  • 200 g ODENSE Vit Choklad
  • 600 g färskost, t ex Philadelphia
  • 4 st ägg
  • 2 dl rårörda lingon
  • Dekoration
  • ODENSE Chokladspån
  • frysta lingon
  • matberedare, bunke, bakplåtspapper, springform, sked, elvisp, gaffel

Tips

Ställ gärna fram en extra liten skål med frysta lingon.

  • Skriv ut receptet
  • Skicka till e-mail

Skicka till e-mail

Lingoncheescake


Avsändarens e-postadress *

Mottagarens e-postadress *

Meddelande till mottagare

Meddelandet har skickats


Alla fält med * måste fyllas i

Nyhetsbrev

  • Recept, tips och tricks för alla tillfällen året runt
  • Nyheter och information om produkter och tävlingar
  • Du kommer att få ca ett nyhetsbrev per månad
  • Det är snabbt och enkelt att avregistrera

 

Abonnera på nyhetsbrev Avsluta

Vill du avsluta prenumerationen? Ange din e-postadress och klicka på "Avsluta"

Facebook

Dela gärna våra recept på facebook och kika in på vår facebook sida.

https://www.facebook.com/odensemarcipan.sverige

 

  • Juridik
  • Om Odense
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: 020-295200 - kundeservice@odense-marcipan.dk