• Kvalitet
  • Kontakta oss
  • Om Odense
  • Inspirationsbroschyr
  • Facebook
  • YouTube
Svenska
Dansk Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Recept-
    • Påsk
    • Vår & Sommar
    • Halloween
    • Jul & Nyår
    • Övriga bakverk
    • Desserter
    • Marsipanfigurer
    • Kokosmassa
    • Semlor
    • Konfekt
    • Tårtor
    • Småkakor
  • Odense produkter+
    • Mandelmassa av högsta kvalitet
    • Marsipan+
      • Figurmarsipan
      • Marsipanlock som är lätta att forma
    • Choklad som gör det lätt att lyckas+
      • Chokladknappar
    • Nougat med det lilla extra
    • Glassås med vuxen smak
    • Sockermassa
    • Dekorationspulver & Strössel
  • Nyhetsbrev
  • Tips och trix+
    • Bröllopstårta
    • Chokladdekorationer
    • Chokladgaller
    • Chokladspån
    • Marsipanblommor
    • Marsipanrosor
    • Mandelmassaspån
    • Förvaring av julkonfekt
    • Chokladknappar
    • Smält choklad
    • Kavla marsipan
    • Gör din egen kakaomandelmassa
    • Chokladfjäder
    • Gör din egen skogsbärsmandelmassa
    • Chokladstjärna
    • Enkla marsipanrosor
    • Marsipanöverdrag
    • Mönstermallar chokladdekorationer
    • Färgnyansera fondanter
    • Dekorera med fondant: Liljekonvalj
    • Dekorera med fondant; Vallmo
    • Dekorera med fondantros
    • Så kavlar du ut fondant
    • Så täcker du en kaka med fondant
    • Så flätar du fondantband till cupcakes
    • Så gör du fondantband och rosett
Se alle resultater
Stäng

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka här och anmäl dig. Du får bakningstips, recept inför högtider och inte minst bra erbjudanden från oss.

Nyårstårta med stjärnor

Andra recept

Nougatkonfekt med karamellfudge

Marsipanbröd med chokladchunks

Ruby skogsbärskulor

Fudge slice

Trippelkonfekt

Se fler recept Sök i mina ingredienser
Föregående recept | Nästa recept
  • Nyårstårta med stjärnor
    Nyårstårta med stjärnor

Kommentarer (2)

Skriv kommentar

Betyg ( ) 3 30

Svårighet

Beredning
1 t

Total tid
3 t

Antal
14

Årets finaste tårta med smak av pepparkaka och lingon.

Så gör du Nyårstårta med stjärnor

  1. TÅRTBOTTNAR
  2. Sätt ugnen på 175°.
  3. Vispa ägg och socker poröst. Rör i gräddfil, kryddor, mjöl, bakpulver och lingonsylt. Blanda ner den smälta smörblandningen.
  4. Häll smeten i en smörad och bröad springform, ca 25 cm i diameter.
  5. Grädda mitt i ugnen, ca 40 min. Kontrollera med en provsticka att kakan är klar innan du tar ut den. Stickan ska vara torr. Låt kakan svalna och dela den sedan på mitten så du får två lager tårtbottnar.
  6. MOUSSE
  7. Tina lingonen och låt den vita chokladen smälta över vattenbad.
  8. Vispa grädden, och rör ner lingon och den smälta chokladen.
  9. SYRLIG TOPPING
  10. Vispa samman färskost, florsocker, smör och finrivet skal från en citron med en elvisp.
  11. MONTERING OCH DEKORATION
  12. Kavla ut den vita marsipanen till ett tårtlock i önskad storlek. Blir det marsipan över kan du spara den till dekoration eller använda den vid ett senare tillfälle. Kavla även ut ett långt band som ska fästas runt tårtan.
  13. Lägg marsipanlocket över tårtan.
  14. Smält chokladen över vattenbad.
  15. Häll silverpulver i en liten skål och rulla strösselkulorna i pulvret.
  16. Tryck ut stjärnor i smörgåsrånen med en pepparkaksform.
  17. Lägg en liten klick smält choklad på ett bakplåtspapper. Lägg på en grillpinne och en smörgåsråns-stjärna och låt dem fästa. Dekorera med silverkulorna. Gör likadant med alla stjärnor.
  18. Klipp ut en stjärna ut en styv bit papper och använd formen som mall. Pensla guldstjärnor på marsipanlocket och dekorera tårtan med stjärnorna av smörgåsrån.
  19. Fäst marsipanbandet runt tårtan – eventuellt kan du dekorera bandet med ett mönster.

Kommentarer

Vi svarar inte på kommentarer här. Kontakta oss här.

  • Åsa Carlsson 2019-12-31 09:52:14
    Funderade precis på samma sak, Christina! Funkade det med 75g smör eller kan man hoppa det helt?
  • Christina Karlsson 2019-12-28 10:26:33
    smörblandningen till botten där kan jag inte hitta exakta ingredienser. Vad har ni tänkt ? Bara smör eller och hur mycket? Jag gör denna nu men tänker att jag tar i smält smör kanske 75 gr eller 100 gr .

Ingredienser

  • Tårtbottnar
  • 3 st ägg
  • 1 dl gräddfil
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl lingonsylt
  • Mousse
  • 1 1/2 dl frysta lingon som fått tina
  • 100 g ODENSE Vit Choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • Syrlig topping
  • 400 g färskost, till exempel Philadelphia
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 50 g smör
  • Dekoration
  • ODENSE Extra Vit Marsipan, alt ODENSE Vitt Marsipanlock
  • ODENSE Vit Choklad
  • 10 st smörgåsrån
  • ODENSE Choko Karamel
  • ODENSE Silver pulver
  • Rund form med avtagbara kanter
  • Smör och ströbröd till formen
  • Provsticka, elvisp, spritspåse, 10 grillpinnar, liten skål, stjärnformad pepparkaksform, styvt papper, sax

Tips

Under Tips & trix ser du hur du smälter choklad över vattenbad.

  • Skriv ut receptet
  • Skicka till e-mail

Skicka till e-mail

Nyårstårta med stjärnor


Avsändarens e-postadress *

Mottagarens e-postadress *

Meddelande till mottagare

Meddelandet har skickats


Alla fält med * måste fyllas i

Nyhetsbrev

  • Recept, tips och tricks för alla tillfällen året runt
  • Nyheter och information om produkter och tävlingar
  • Du kommer att få ca ett nyhetsbrev per månad
  • Det är snabbt och enkelt att avregistrera

 

Abonnera på nyhetsbrev Avsluta

Vill du avsluta prenumerationen? Ange din e-postadress och klicka på "Avsluta"

Facebook

Dela gärna våra recept på facebook och kika in på vår facebook sida.

https://www.facebook.com/odensemarcipan.sverige

 

  • Juridik
  • Om Odense
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: 020-295200 - kundeservice@odense-marcipan.dk