• Kvalitet
  • Kontakta oss
  • Om Odense
  • Inspirationsbroschyr
  • Facebook
  • YouTube
Svenska
Dansk Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Recept-
    • Påsk
    • Vår & Sommar
    • Halloween
    • Jul & Nyår
    • Övriga bakverk
    • Desserter
    • Marsipanfigurer
    • Kokosmassa
    • Semlor
    • Konfekt
    • Tårtor
    • Småkakor
  • Odense produkter+
    • Mandelmassa av högsta kvalitet
    • Marsipan+
      • Figurmarsipan
      • Marsipanlock som är lätta att forma
    • Choklad som gör det lätt att lyckas+
      • Chokladknappar
    • Nougat med det lilla extra
    • Glassås med vuxen smak
    • Sockermassa
    • Dekorationspulver & Strössel
  • Nyhetsbrev
  • Tips och trix+
    • Bröllopstårta
    • Chokladdekorationer
    • Chokladgaller
    • Chokladspån
    • Marsipanblommor
    • Marsipanrosor
    • Mandelmassaspån
    • Förvaring av julkonfekt
    • Chokladknappar
    • Smält choklad
    • Kavla marsipan
    • Gör din egen kakaomandelmassa
    • Chokladfjäder
    • Gör din egen skogsbärsmandelmassa
    • Chokladstjärna
    • Enkla marsipanrosor
    • Marsipanöverdrag
    • Mönstermallar chokladdekorationer
    • Färgnyansera fondanter
    • Dekorera med fondant: Liljekonvalj
    • Dekorera med fondant; Vallmo
    • Dekorera med fondantros
    • Så kavlar du ut fondant
    • Så täcker du en kaka med fondant
    • Så flätar du fondantband till cupcakes
    • Så gör du fondantband och rosett
Se alle resultater
Stäng

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka här och anmäl dig. Du får bakningstips, recept inför högtider och inte minst bra erbjudanden från oss.

Pepparkakstorn

Andra recept

Nougatkonfekt med karamellfudge

Marsipanbröd med chokladchunks

Ruby skogsbärskulor

Fudge slice

Trippelkonfekt

Se fler recept Sök i mina ingredienser
Föregående recept | Nästa recept
  • Pepparkakstorn
    Pepparkakstorn

Kommentarer (0)

Skriv kommentar

Betyg ( ) 5 1

Svårighet

Beredning
10 min

Total tid
50 min

Antal
15 st

Perfekta till glöggminglet!

Så gör du Pepparkakstorn

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret.
  3. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i alla torra ingredienser.
  4. Rör ner gräddfil och det smälta smöret.
  5. Smöra och bröa en form. Häll ner kaksmeten.
  6. Grädda mitt i ugnen, ca 30 min.
  7. Låt kakan svalna och skär den sedan i skivor. Dela varje skiva i 4 rutor.
  8. Låt chokladknapparna smälta över ett vattenbad och blanda dem sedan med färskosten.
  9. Häll toppingen i en spritspåse och spritsa lite på varje kakruta.
  10. Bygg ett torn genom att placera en kakruta på en annan. Dekorera med strössel.

Kommentarer

Vi svarar inte på kommentarer här. Kontakta oss här.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • Topping
  • 150 g färskost, gärna Philadelphia
  • 150 g ODENSE Chokladknappar Ruby
  • Dekoration
  • ODENSE Skogsbärsströssel
  • elvisp, bunke, brödform för limpa, spritspåse

Tips

Pepparkakstornen är härliga små munsbitar, men du kan även använda hela kakskivor och göra vackra bakelser istället.

  • Skriv ut receptet
  • Skicka till e-mail

Skicka till e-mail

Pepparkakstorn


Avsändarens e-postadress *

Mottagarens e-postadress *

Meddelande till mottagare

Meddelandet har skickats


Alla fält med * måste fyllas i

Nyhetsbrev

  • Recept, tips och tricks för alla tillfällen året runt
  • Nyheter och information om produkter och tävlingar
  • Du kommer att få ca ett nyhetsbrev per månad
  • Det är snabbt och enkelt att avregistrera

 

Abonnera på nyhetsbrev Avsluta

Vill du avsluta prenumerationen? Ange din e-postadress och klicka på "Avsluta"

Facebook

Dela gärna våra recept på facebook och kika in på vår facebook sida.

https://www.facebook.com/odensemarcipan.sverige

 

  • Juridik
  • Om Odense
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: 020-295200 - kundeservice@odense-marcipan.dk