Svårighet
Beredning
50 min
Total tid
3 t
Antal
12 st
Så gör du Polkatårta
- Baka tårtbottnen enligt receptet på Choklad- och nougattårta.
- Låt den vita chokladen smälta över ett vattenbad.
- Vispa smöret poröst med en elvisp. Vispa i florsocker, grädde och den vita, smälta chokladen. Dosera pepparmint efter smak.
- Dela tårtbottnen i två lager. Bred smörkräm på båda och montera tårtan.
- Lägg på tårtlocket.
- DEKORERA
- Smält den mörka chokladen över ett vattenbad. Låt den svalna lite grann så konsistensen blir en aning fastare.
- Häll choklad över kakan. Låt även chokladen försiktigt glida ner över kanterna.
- Rulla ut den röda och vita figurmarsipanen till två längder. Tvinna ihop dem så du får ett ”polkarandigt” marsipanband. Lägg bandet runt tårtans botten.
- Dekorera med chokladspån på toppen av tårtan.
- Vispa grädden. Häll i röd karamellfärg och rör om lite slarvigt så ett marmorerat mönster bildas. Spritsa gräddtoppar på tårtan.
Kommentarer (0)
Skriv kommentar