• Kvalitet
  • Kontakta oss
  • Om Odense
  • Inspirationsbroschyr
  • Facebook
  • YouTube
Svenska
Dansk Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Recept-
    • Påsk
    • Vår & Sommar
    • Halloween
    • Jul & Nyår
    • Övriga bakverk
    • Desserter
    • Marsipanfigurer
    • Kokosmassa
    • Semlor
    • Konfekt
    • Tårtor
    • Småkakor
  • Odense produkter+
    • Mandelmassa av högsta kvalitet
    • Marsipan+
      • Figurmarsipan
      • Marsipanlock som är lätta att forma
    • Choklad som gör det lätt att lyckas+
      • Chokladknappar
    • Nougat med det lilla extra
    • Glassås med vuxen smak
    • Sockermassa
    • Dekorationspulver & Strössel
  • Nyhetsbrev
  • Tips och trix+
    • Bröllopstårta
    • Chokladdekorationer
    • Chokladgaller
    • Chokladspån
    • Marsipanblommor
    • Marsipanrosor
    • Mandelmassaspån
    • Förvaring av julkonfekt
    • Chokladknappar
    • Smält choklad
    • Kavla marsipan
    • Gör din egen kakaomandelmassa
    • Chokladfjäder
    • Gör din egen skogsbärsmandelmassa
    • Chokladstjärna
    • Enkla marsipanrosor
    • Marsipanöverdrag
    • Mönstermallar chokladdekorationer
    • Färgnyansera fondanter
    • Dekorera med fondant: Liljekonvalj
    • Dekorera med fondant; Vallmo
    • Dekorera med fondantros
    • Så kavlar du ut fondant
    • Så täcker du en kaka med fondant
    • Så flätar du fondantband till cupcakes
    • Så gör du fondantband och rosett
Se alle resultater
Stäng

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka här och anmäl dig. Du får bakningstips, recept inför högtider och inte minst bra erbjudanden från oss.

Polkatårta

Andra recept

Nougatkonfekt med karamellfudge

Marsipanbröd med chokladchunks

Ruby skogsbärskulor

Fudge slice

Trippelkonfekt

Se fler recept Sök i mina ingredienser
Föregående recept | Nästa recept
  • Polkatårta
    Polkatårta

Kommentarer (0)

Skriv kommentar

Betyg ( ) 4 6

Svårighet

Beredning
50 min

Total tid
3 t

Antal
12 st

Färgglad tårta som drar blickarna till sig.

Så gör du Polkatårta

  1. Baka tårtbottnen enligt receptet på Choklad- och nougattårta.
  2. Låt den vita chokladen smälta över ett vattenbad.
  3. Vispa smöret poröst med en elvisp. Vispa i florsocker, grädde och den vita, smälta chokladen. Dosera pepparmint efter smak.
  4. Dela tårtbottnen i två lager. Bred smörkräm på båda och montera tårtan.
  5. Lägg på tårtlocket.
  6. DEKORERA
  7. Smält den mörka chokladen över ett vattenbad. Låt den svalna lite grann så konsistensen blir en aning fastare.
  8. Häll choklad över kakan. Låt även chokladen försiktigt glida ner över kanterna.
  9. Rulla ut den röda och vita figurmarsipanen till två längder. Tvinna ihop dem så du får ett ”polkarandigt” marsipanband. Lägg bandet runt tårtans botten.
  10. Dekorera med chokladspån på toppen av tårtan.
  11. Vispa grädden. Häll i röd karamellfärg och rör om lite slarvigt så ett marmorerat mönster bildas. Spritsa gräddtoppar på tårtan.

Kommentarer

Vi svarar inte på kommentarer här. Kontakta oss här.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • följ receptet för Choklad- och nougattårta som du hittar under tårtor
  • Smörkräm
  • 250 g ODENSE Vit Choklad
  • 300 g rumsvarmt smör
  • 3/4 dl florsocker
  • 1/2 dl vispgrädde
  • ca 2 tsk pepparmint-arom
  • Dekoration
  • 150 g ODENSE Mörk Choklad 55%
  • ODENSE Röd figurmarsipan
  • ODENSE Vit figurmarsipan
  • ODENSE Chokladspån
  • 2 dl vispgrädde
  • röd karamellfärg
  • springform (form med löstagbara kanter), bakplåtspapper, elvisp, bunke, spritspåse

Tips

Häll lite karamellfärg i smörkrämen så får den också polkafärger.

  • Skriv ut receptet
  • Skicka till e-mail

Skicka till e-mail

Polkatårta


Avsändarens e-postadress *

Mottagarens e-postadress *

Meddelande till mottagare

Meddelandet har skickats


Alla fält med * måste fyllas i

Nyhetsbrev

  • Recept, tips och tricks för alla tillfällen året runt
  • Nyheter och information om produkter och tävlingar
  • Du kommer att få ca ett nyhetsbrev per månad
  • Det är snabbt och enkelt att avregistrera

 

Abonnera på nyhetsbrev Avsluta

Vill du avsluta prenumerationen? Ange din e-postadress och klicka på "Avsluta"

Facebook

Dela gärna våra recept på facebook och kika in på vår facebook sida.

https://www.facebook.com/odensemarcipan.sverige

 

  • Juridik
  • Om Odense
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: 020-295200 - kundeservice@odense-marcipan.dk