• Kvalitet
  • Kontakta oss
  • Om Odense
  • Inspirationsbroschyr
  • Facebook
  • YouTube
Svenska
Dansk Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Recept-
    • Påsk
    • Vår & Sommar
    • Halloween
    • Jul & Nyår
    • Övriga bakverk
    • Desserter
    • Marsipanfigurer
    • Kokosmassa
    • Semlor
    • Konfekt
    • Tårtor
    • Småkakor
  • Odense produkter+
    • Mandelmassa av högsta kvalitet
    • Marsipan+
      • Figurmarsipan
      • Marsipanlock som är lätta att forma
    • Choklad som gör det lätt att lyckas+
      • Chokladknappar
    • Nougat med det lilla extra
    • Glassås med vuxen smak
    • Sockermassa
    • Dekorationspulver & Strössel
  • Nyhetsbrev
  • Tips och trix+
    • Bröllopstårta
    • Chokladdekorationer
    • Chokladgaller
    • Chokladspån
    • Marsipanblommor
    • Marsipanrosor
    • Mandelmassaspån
    • Förvaring av julkonfekt
    • Chokladknappar
    • Smält choklad
    • Kavla marsipan
    • Gör din egen kakaomandelmassa
    • Chokladfjäder
    • Gör din egen skogsbärsmandelmassa
    • Chokladstjärna
    • Enkla marsipanrosor
    • Marsipanöverdrag
    • Mönstermallar chokladdekorationer
    • Färgnyansera fondanter
    • Dekorera med fondant: Liljekonvalj
    • Dekorera med fondant; Vallmo
    • Dekorera med fondantros
    • Så kavlar du ut fondant
    • Så täcker du en kaka med fondant
    • Så flätar du fondantband till cupcakes
    • Så gör du fondantband och rosett
Se alle resultater
Stäng

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka här och anmäl dig. Du får bakningstips, recept inför högtider och inte minst bra erbjudanden från oss.

Saffranscheesecake

Andra recept

Chokladmousse i tre lager

Mandelrenar

Spröda mandelmassachips

Kokoskonfekt med salt kola

Juläpplen med kola och choklad

Se fler recept Sök i mina ingredienser
Föregående recept | Nästa recept
  • Saffranscheesecake
    Saffranscheesecake

Kommentarer (0)

Skriv kommentar

Betyg ( ) 4 4

Svårighet

Beredning
25

Total tid
1

Personer
8-10

Så gör du Saffranscheesecake

  1. Gör bottnen så här Kavla ut mandelmassan till en tunn botten (ca 3 mm tjock och 24 cm i diameter) på ett bakplåtspapper. Placera bottnen i formen och baka av i ugnen på nedersta falsen i 175°C en kort stund tills den fått lite färg.
  2. Gör smeten så här: Sätt ugnen på 150°C. Blanda Philadelphiaost, Crème fraiche, saffran och socker. Tillsätt de rumstempererade äggen och äggulorna. Blanda försiktigt.
  3. Fyll smeten i formen och baka i ugnen på nedre falsen i ca 25-30 minuter, tills smeten har stannat. Låt kakan kallna.
  4. Skär bort smeten som har sufflerat på kanten och bred sedan ut ett tunt lager med Crème fraiche på tårtan. Sätt in i ugnen i ytterligare 5 minuter. Låt kakan kallna.
  5. Ta en vass kniv och skär längs med kanten så den släpper kanterna. Öppna formen och lyft bort sidor och botten. Dekorera enligt önskemål, förslagsvis med löv och röda bär av Odense Figurmarcipan.

Kommentarer

Vi svarar inte på kommentarer här. Kontakta oss här.

Ingredienser

  • Botten
  • 300 g ODENSE Mandelmassa
  • Smeten
  • 500 g gräddost , (Philadelphia ost)
  • 3 ägg
  • 2 äggula/or
  • 25 g créme fraiche
  • 150 g socker
  • 0.5 g saffran
  • Dekoration:
  • ODENSE Figurmarcipan

Tips

Dekorera gärna kakan med egna figurer av ODENSE Fiturmarcipan. Skapa fritt, snögubbar, tomtar eller vad du själv tycker passar!

  • Skriv ut receptet
  • Skicka till e-mail

Skicka till e-mail

Saffranscheesecake


Avsändarens e-postadress *

Mottagarens e-postadress *

Meddelande till mottagare

Meddelandet har skickats


Alla fält med * måste fyllas i

Nyhetsbrev

  • Recept, tips och tricks för alla tillfällen året runt
  • Nyheter och information om produkter och tävlingar
  • Du kommer att få ca ett nyhetsbrev per månad
  • Det är snabbt och enkelt att avregistrera

 

Abonnera på nyhetsbrev Avsluta

Vill du avsluta prenumerationen? Ange din e-postadress och klicka på "Avsluta"

Facebook

Dela gärna våra recept på facebook och kika in på vår facebook sida.

https://www.facebook.com/odensemarcipan.sverige

 

  • Juridik
  • Om Odense
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: 020-295200 - kundeservice@odense-marcipan.dk