• Kvalitet
  • Kontakta oss
  • Om Odense
  • Inspirationsbroschyr
  • Facebook
  • YouTube
Svenska
Dansk Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Recept-
    • Påsk
    • Vår & Sommar
    • Halloween
    • Jul & Nyår
    • Övriga bakverk
    • Desserter
    • Marsipanfigurer
    • Kokosmassa
    • Semlor
    • Konfekt
    • Tårtor
    • Småkakor
  • Odense produkter+
    • Mandelmassa av högsta kvalitet
    • Marsipan+
      • Figurmarsipan
      • Marsipanlock som är lätta att forma
    • Choklad som gör det lätt att lyckas+
      • Chokladknappar
    • Nougat med det lilla extra
    • Glassås med vuxen smak
    • Sockermassa
    • Dekorationspulver & Strössel
  • Nyhetsbrev
  • Tips och trix+
    • Bröllopstårta
    • Chokladdekorationer
    • Chokladgaller
    • Chokladspån
    • Marsipanblommor
    • Marsipanrosor
    • Mandelmassaspån
    • Förvaring av julkonfekt
    • Chokladknappar
    • Smält choklad
    • Kavla marsipan
    • Gör din egen kakaomandelmassa
    • Chokladfjäder
    • Gör din egen skogsbärsmandelmassa
    • Chokladstjärna
    • Enkla marsipanrosor
    • Marsipanöverdrag
    • Mönstermallar chokladdekorationer
    • Färgnyansera fondanter
    • Dekorera med fondant: Liljekonvalj
    • Dekorera med fondant; Vallmo
    • Dekorera med fondantros
    • Så kavlar du ut fondant
    • Så täcker du en kaka med fondant
    • Så flätar du fondantband till cupcakes
    • Så gör du fondantband och rosett
Se alle resultater
Stäng

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka här och anmäl dig. Du får bakningstips, recept inför högtider och inte minst bra erbjudanden från oss.

Små mandelkakor med chokladkräm

Andra recept

Chokladmousse i tre lager

Mandelrenar

Spröda mandelmassachips

Kokoskonfekt med salt kola

Juläpplen med kola och choklad

Se fler recept Sök i mina ingredienser
Föregående recept | Nästa recept
  • Små mandelkakor med cappuccinokräm
    Små mandelkakor med cappuccinokräm

Kommentarer (1)

Skriv kommentar

Betyg ( ) 4 2

Svårighet

Beredning
40

Total tid
1

Antal
ca 25

Lyxig mandelkaka som är så god att du inte kan låta bli att äta många!

Så gör du Små mandelkakor med chokladkräm

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta samman mandelmassan, mjölet, smöret och saltet till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta samman till en deg. Låt gärna degen vila en stund i kylen.
  2. Kavla ut degen till ca 3 mm. Stansa ut rundlar.
  3. Lägg dem på plåt och grädda i 200 grader ca 8–10 minuter tills kakorna är gyllenbruna. Låt svalna.
  4. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.
  5. Häll gräddmjölken och äggulorna i en kastrull. Vispa hela tiden tills krämen är precis under kokpunkt och har tjocknat.
  6. Tag bort krämen från plattan. Vispa ner chokladen och smöret. Smält ner gelatinbladet. Sila krämen. Låt den kallna helt – du kan göra den ett par dagar i förväg, förvara i kylen. Klicka eller spritsa ut krämen mellan två kakor.
  7. Pudra lite florsocker över kakorna vid servering.

Kommentarer

Vi svarar inte på kommentarer här. Kontakta oss här.

  • Lana 2013-11-20 19:32:36
    Ingredienser för krämen är för degen i receptet och de är bara förväxlade. Byt bara plats på dem !

Ingredienser

  • Mandelmördeg
  • 75 g ODENSE Mandelmassa Lyx
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 krm havssalt
  • 1 ägg
  • Chokladkräm
  • 1 gelatin
  • 1 dl gräddmjölk-hälften mjölk hälften grädde
  • 2 äggula/or
  • 10 g smör
  • 100 g valfri ODENSE Choklad tex. ODENSE Mörk Choklad 55% eller smaksatt choklad
  • Lite florsocker att pudra med

Tips

  • Skriv ut receptet
  • Skicka till e-mail

Skicka till e-mail

Små mandelkakor med chokladkräm


Avsändarens e-postadress *

Mottagarens e-postadress *

Meddelande till mottagare

Meddelandet har skickats


Alla fält med * måste fyllas i

Nyhetsbrev

  • Recept, tips och tricks för alla tillfällen året runt
  • Nyheter och information om produkter och tävlingar
  • Du kommer att få ca ett nyhetsbrev per månad
  • Det är snabbt och enkelt att avregistrera

 

Abonnera på nyhetsbrev Avsluta

Vill du avsluta prenumerationen? Ange din e-postadress och klicka på "Avsluta"

Facebook

Dela gärna våra recept på facebook och kika in på vår facebook sida.

https://www.facebook.com/odensemarcipan.sverige

 

  • Juridik
  • Om Odense
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: 020-295200 - kundeservice@odense-marcipan.dk