Svårighet
Beredning
40
Total tid
1
Antal
ca 25
Lyxig mandelkaka som är så god att du inte kan låta bli
att äta många!
Så gör du Små mandelkakor med chokladkräm
- Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta samman mandelmassan, mjölet, smöret och saltet till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta samman till en deg. Låt gärna degen vila en stund i kylen.
- Kavla ut degen till ca 3 mm. Stansa ut rundlar.
- Lägg dem på plåt och grädda i 200 grader ca 8–10 minuter tills kakorna är gyllenbruna. Låt svalna.
- Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.
- Häll gräddmjölken och äggulorna i en kastrull. Vispa hela tiden tills krämen är precis under kokpunkt och har tjocknat.
- Tag bort krämen från plattan. Vispa ner chokladen och smöret. Smält ner gelatinbladet. Sila krämen. Låt den kallna helt – du kan göra den ett par dagar i förväg, förvara i kylen. Klicka eller spritsa ut krämen mellan två kakor.
- Pudra lite florsocker över kakorna vid servering.
Kommentarer (1)
Skriv kommentar