• Kvalitet
  • Kontakta oss
  • Om Odense
  • Inspirationsbroschyr
  • Facebook
  • YouTube
Svenska
Dansk Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Recept-
    • Påsk
    • Vår & Sommar
    • Halloween
    • Jul & Nyår
    • Övriga bakverk
    • Desserter
    • Marsipanfigurer
    • Kokosmassa
    • Semlor
    • Konfekt
    • Tårtor
    • Småkakor
  • Odense produkter+
    • Mandelmassa av högsta kvalitet
    • Marsipan+
      • Figurmarsipan
      • Marsipanlock som är lätta att forma
    • Choklad som gör det lätt att lyckas+
      • Chokladknappar
    • Nougat med det lilla extra
    • Glassås med vuxen smak
    • Sockermassa
    • Dekorationspulver & Strössel
  • Nyhetsbrev
  • Tips och trix+
    • Bröllopstårta
    • Chokladdekorationer
    • Chokladgaller
    • Chokladspån
    • Marsipanblommor
    • Marsipanrosor
    • Mandelmassaspån
    • Förvaring av julkonfekt
    • Chokladknappar
    • Smält choklad
    • Kavla marsipan
    • Gör din egen kakaomandelmassa
    • Chokladfjäder
    • Gör din egen skogsbärsmandelmassa
    • Chokladstjärna
    • Enkla marsipanrosor
    • Marsipanöverdrag
    • Mönstermallar chokladdekorationer
    • Färgnyansera fondanter
    • Dekorera med fondant: Liljekonvalj
    • Dekorera med fondant; Vallmo
    • Dekorera med fondantros
    • Så kavlar du ut fondant
    • Så täcker du en kaka med fondant
    • Så flätar du fondantband till cupcakes
    • Så gör du fondantband och rosett
Se alle resultater
Stäng

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka här och anmäl dig. Du får bakningstips, recept inför högtider och inte minst bra erbjudanden från oss.

Syltstjärnor med ingefära

Andra recept

Nougatkonfekt med karamellfudge

Marsipanbröd med chokladchunks

Ruby skogsbärskulor

Fudge slice

Trippelkonfekt

Se fler recept Sök i mina ingredienser
Föregående recept | Nästa recept
  • Syltstärnor med ingefära
    Syltstärnor med ingefära

Kommentarer (0)

Skriv kommentar

Betyg ( ) 2 4

Svårighet

Beredning
20 min

Total tid
40 min

Antal
30 st

Så gör du Syltstjärnor med ingefära

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg smör, socker, vaniljpulver och mjöl i en matberedare. Mixa till en jämn deg.
  3. Lägg degen i folie och låt den vila i kylen, ca 30 min.
  4. Kavla ut degen. Tryck ut små stjärnor med hjälp av en pepparkaksform.
  5. Gör ett hål i mitten på hälften av kakorna. Använd en tyll.
  6. Sätt ihop två kakor – en hel underst och en med hål överst. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Blanda sylt och ingefärapulver.
  8. Fyll kakornas hål med fyllning.
  9. Grädda mitt i ugnen, ca 5 min.
  10. Strö karamellfudge över fyllningen och grädda kakorna i ytterligare 3 min.

Kommentarer

Vi svarar inte på kommentarer här. Kontakta oss här.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3/4 dl ljust Muscovado-socker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 dl hallonsylt
  • 1 tsk ingefärapulver
  • Dekoration
  • ODENSE Karamell Fudge
  • matberedare, folie, bakplåtspapper, kavel, stjärnformad pepparkaksform, tyll

Tips

Variera gärna formen och gör hjärtan, granar och glada grisar.

  • Skriv ut receptet
  • Skicka till e-mail

Skicka till e-mail

Syltstjärnor med ingefära


Avsändarens e-postadress *

Mottagarens e-postadress *

Meddelande till mottagare

Meddelandet har skickats


Alla fält med * måste fyllas i

Nyhetsbrev

  • Recept, tips och tricks för alla tillfällen året runt
  • Nyheter och information om produkter och tävlingar
  • Du kommer att få ca ett nyhetsbrev per månad
  • Det är snabbt och enkelt att avregistrera

 

Abonnera på nyhetsbrev Avsluta

Vill du avsluta prenumerationen? Ange din e-postadress och klicka på "Avsluta"

Facebook

Dela gärna våra recept på facebook och kika in på vår facebook sida.

https://www.facebook.com/odensemarcipan.sverige

 

  • Juridik
  • Om Odense
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: 020-295200 - kundeservice@odense-marcipan.dk