Svårighet
Beredning
20 min
Total tid
40 min
Antal
30 st
Så gör du Syltstjärnor med ingefära
- Sätt ugnen på 175°.
- Lägg smör, socker, vaniljpulver och mjöl i en matberedare. Mixa till en jämn deg.
- Lägg degen i folie och låt den vila i kylen, ca 30 min.
- Kavla ut degen. Tryck ut små stjärnor med hjälp av en pepparkaksform.
- Gör ett hål i mitten på hälften av kakorna. Använd en tyll.
- Sätt ihop två kakor – en hel underst och en med hål överst. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
- Blanda sylt och ingefärapulver.
- Fyll kakornas hål med fyllning.
- Grädda mitt i ugnen, ca 5 min.
- Strö karamellfudge över fyllningen och grädda kakorna i ytterligare 3 min.
Kommentarer (0)
Skriv kommentar