Svårighet
Beredning
1
30
Total tid
2
Personer
8
Så gör du Vacker vintertårta
- TÅRTBOTTEN
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa ägg och socker poröst. Vänd i mjöl, bakpulver, pepparkakskryddor och mjölk.
- Smält smöret och rör i. Häll smeten i en smörad och bröad form med avtagbara kanter, ca 20 cm i diameter.
- Grädda din tårtbotten mitt i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna.
- MOUSSE
- Tina lingonen och låt dem rinna av i en sil.
- Smält chokladen över ett vattenbad.
- Vispa grädden löst och rör i äggulor, lingon och vit choklad.
- MONTAGE
- Dela tårtbottnen på hälften. Lägg en bottendel på ett fat. Bred på hälften av moussen.
- Lägg på nästa tårtbotten och bred på den sista moussen. Ställ in i kylen för att svalna.
- Lägg på fondantlocket. Dra i det lite lätt för att få släta sidor på tårtan.
- DEKORATION
- Rulla små kulor av fondanten och lägg dem runt tårtan. Dekorera tre kulor med guldpulver.
- Lägg en stjärnschablon på tårtan och stöppla på Guldeller Silverpulver med en hushållssvamp.
- Klipp den andra svampen i långsmala remsor, och klipp sedan ut mönster i remsorna. Doppa svampremsorna i Guld- eller Silverpulvret och tryck på tårtan som en bård.
- Smält den vita chokladen över ett vattenbad, se sid 5, och spritsa ut till stjärnor. Tryck i tandpetare (om du vill kan du måla dem med guldfärg). Låt stjärnorna stelna, och måla sedan på lite Guld- eller Silverpulver. Tryck ner stjärnorna i tårtan.
Kommentarer (0)
Skriv kommentar