• Kvalitet
  • Kontakta oss
  • Om Odense
  • Inspirationsbroschyr
  • Facebook
  • YouTube
Svenska
Dansk Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Recept-
    • Påsk
    • Vår & Sommar
    • Halloween
    • Jul & Nyår
    • Övriga bakverk
    • Desserter
    • Marsipanfigurer
    • Kokosmassa
    • Semlor
    • Konfekt
    • Tårtor
    • Småkakor
  • Odense produkter+
    • Mandelmassa av högsta kvalitet
    • Marsipan+
      • Figurmarsipan
      • Marsipanlock som är lätta att forma
    • Choklad som gör det lätt att lyckas+
      • Chokladknappar
    • Nougat med det lilla extra
    • Glassås med vuxen smak
    • Sockermassa
    • Dekorationspulver & Strössel
  • Nyhetsbrev
  • Tips och trix+
    • Bröllopstårta
    • Chokladdekorationer
    • Chokladgaller
    • Chokladspån
    • Marsipanblommor
    • Marsipanrosor
    • Mandelmassaspån
    • Förvaring av julkonfekt
    • Chokladknappar
    • Smält choklad
    • Kavla marsipan
    • Gör din egen kakaomandelmassa
    • Chokladfjäder
    • Gör din egen skogsbärsmandelmassa
    • Chokladstjärna
    • Enkla marsipanrosor
    • Marsipanöverdrag
    • Mönstermallar chokladdekorationer
    • Färgnyansera fondanter
    • Dekorera med fondant: Liljekonvalj
    • Dekorera med fondant; Vallmo
    • Dekorera med fondantros
    • Så kavlar du ut fondant
    • Så täcker du en kaka med fondant
    • Så flätar du fondantband till cupcakes
    • Så gör du fondantband och rosett
Se alle resultater
Stäng

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka här och anmäl dig. Du får bakningstips, recept inför högtider och inte minst bra erbjudanden från oss.

Vacker vintertårta

Andra recept

Chokladmousse i tre lager

Mandelrenar

Spröda mandelmassachips

Kokoskonfekt med salt kola

Juläpplen med kola och choklad

Se fler recept Sök i mina ingredienser
Föregående recept | Nästa recept
  • Vacker vintertårta
    Vacker vintertårta

Kommentarer (0)

Skriv kommentar

Betyg ( ) 3 5

Svårighet

Beredning
1 30

Total tid
2

Personer
8

Smaksatt med pepparkakskryddor och lingon, julens bästa smaker.

Så gör du Vacker vintertårta

  1. TÅRTBOTTEN
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Vispa ägg och socker poröst. Vänd i mjöl, bakpulver, pepparkakskryddor och mjölk.
  4. Smält smöret och rör i. Häll smeten i en smörad och bröad form med avtagbara kanter, ca 20 cm i diameter.
  5. Grädda din tårtbotten mitt i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna.
  6. MOUSSE
  7. Tina lingonen och låt dem rinna av i en sil.
  8. Smält chokladen över ett vattenbad.
  9. Vispa grädden löst och rör i äggulor, lingon och vit choklad.
  10. MONTAGE
  11. Dela tårtbottnen på hälften. Lägg en bottendel på ett fat. Bred på hälften av moussen.
  12. Lägg på nästa tårtbotten och bred på den sista moussen. Ställ in i kylen för att svalna.
  13. Lägg på fondantlocket. Dra i det lite lätt för att få släta sidor på tårtan.
  14. DEKORATION
  15. Rulla små kulor av fondanten och lägg dem runt tårtan. Dekorera tre kulor med guldpulver.
  16. Lägg en stjärnschablon på tårtan och stöppla på Guldeller Silverpulver med en hushållssvamp.
  17. Klipp den andra svampen i långsmala remsor, och klipp sedan ut mönster i remsorna. Doppa svampremsorna i Guld- eller Silverpulvret och tryck på tårtan som en bård.
  18. Smält den vita chokladen över ett vattenbad, se sid 5, och spritsa ut till stjärnor. Tryck i tandpetare (om du vill kan du måla dem med guldfärg). Låt stjärnorna stelna, och måla sedan på lite Guld- eller Silverpulver. Tryck ner stjärnorna i tårtan.

Kommentarer

Vi svarar inte på kommentarer här. Kontakta oss här.

Ingredienser

  • TÅRTBOTTEN
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 3,5 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk Pepparkakskryddor
  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • MOUSSE
  • 200 g ODENSE Vit Choklad
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 äggula/or
  • 2,5 dl frysta lingon
  • DEKORATION
  • 1 ODENSE Vitt Fondantlock
  • 100 g ODENSE Fondant vit
  • 50 g ODENSE Vit Choklad
  • ODENSE Guld eller Silver pulver
  • Form med avtagbara kanter, ca 20 cm i diameter
  • Stjärnschablon
  • 2 hushållssvampar för dekoration
  • Sprits
  • 2 tandpetare
  • Ev guldfärg
  • Pensel

Tips

  • Skriv ut receptet
  • Skicka till e-mail

Skicka till e-mail

Vacker vintertårta


Avsändarens e-postadress *

Mottagarens e-postadress *

Meddelande till mottagare

Meddelandet har skickats


Alla fält med * måste fyllas i

Nyhetsbrev

  • Recept, tips och tricks för alla tillfällen året runt
  • Nyheter och information om produkter och tävlingar
  • Du kommer att få ca ett nyhetsbrev per månad
  • Det är snabbt och enkelt att avregistrera

 

Abonnera på nyhetsbrev Avsluta

Vill du avsluta prenumerationen? Ange din e-postadress och klicka på "Avsluta"

Facebook

Dela gärna våra recept på facebook och kika in på vår facebook sida.

https://www.facebook.com/odensemarcipan.sverige

 

  • Juridik
  • Om Odense
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: 020-295200 - kundeservice@odense-marcipan.dk