Svårighet
Beredning
1
Total tid
2
Antal
2 kakor
Så gör du Ylvas saffranskaka
- Lös upp jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt övriga ingredienser, blanda i hushållsassistent eller med elvisp med degkrokar, ca 5-6 min. Låt degen jäsa i bunken i rumstemperatur under duk i ca 30 min.
- Riv Odense Mandelmassa och blanda med russin och Ekströms färdiga marsansås.
- Dela degen i tre bitar, kavla ut till plattor ca 20 x 20 cm stora. Tryk ut blandningen från steg 2 på plattorna, rulla ihop, lägg på plåt och klipp flikar med en sax, luta saxen ca 45 grader och håll ca 2 cm mellan varje klipp.
- Låt jäsa i rumstemperatur under duk i ca 1 tim. Sätt ugnen på 200°C.
- Vispa upp ägget lätt och pensla längderna, dekorera enligt önskemål med pärlsocker eller mandelflagor. Grädda i 16-18 min på nedersta falsen.
Kommentarer (0)
Skriv kommentar