• Kvalitet
  • Kontakta oss
  • Om Odense
  • Inspirationsbroschyr
  • Facebook
  • YouTube
Svenska
Dansk Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Recept-
    • Påsk
    • Vår & Sommar
    • Halloween
    • Jul & Nyår
    • Övriga bakverk
    • Desserter
    • Marsipanfigurer
    • Kokosmassa
    • Semlor
    • Konfekt
    • Tårtor
    • Småkakor
  • Odense produkter+
    • Mandelmassa av högsta kvalitet
    • Marsipan+
      • Figurmarsipan
      • Marsipanlock som är lätta att forma
    • Choklad som gör det lätt att lyckas+
      • Chokladknappar
    • Nougat med det lilla extra
    • Glassås med vuxen smak
    • Sockermassa
    • Dekorationspulver & Strössel
  • Nyhetsbrev
  • Tips och trix+
    • Bröllopstårta
    • Chokladdekorationer
    • Chokladgaller
    • Chokladspån
    • Marsipanblommor
    • Marsipanrosor
    • Mandelmassaspån
    • Förvaring av julkonfekt
    • Chokladknappar
    • Smält choklad
    • Kavla marsipan
    • Gör din egen kakaomandelmassa
    • Chokladfjäder
    • Gör din egen skogsbärsmandelmassa
    • Chokladstjärna
    • Enkla marsipanrosor
    • Marsipanöverdrag
    • Mönstermallar chokladdekorationer
    • Färgnyansera fondanter
    • Dekorera med fondant: Liljekonvalj
    • Dekorera med fondant; Vallmo
    • Dekorera med fondantros
    • Så kavlar du ut fondant
    • Så täcker du en kaka med fondant
    • Så flätar du fondantband till cupcakes
    • Så gör du fondantband och rosett
Se alle resultater
Stäng

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka här och anmäl dig. Du får bakningstips, recept inför högtider och inte minst bra erbjudanden från oss.

Ylvas saffranskaka

Andra recept

Chokladmousse i tre lager

Mandelrenar

Spröda mandelmassachips

Kokoskonfekt med salt kola

Juläpplen med kola och choklad

Se fler recept Sök i mina ingredienser
Föregående recept | Nästa recept
  • Ylvas saffranskaka
    Ylvas saffranskaka

Kommentarer (0)

Skriv kommentar

Betyg ( ) 3 0

Svårighet

Beredning
1

Total tid
2

Antal
2 kakor

Så gör du Ylvas saffranskaka

  1. Lös upp jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt övriga ingredienser, blanda i hushållsassistent eller med elvisp med degkrokar, ca 5-6 min. Låt degen jäsa i bunken i rumstemperatur under duk i ca 30 min.
  2. Riv Odense Mandelmassa och blanda med russin och Ekströms färdiga marsansås.
  3. Dela degen i tre bitar, kavla ut till plattor ca 20 x 20 cm stora. Tryk ut blandningen från steg 2 på plattorna, rulla ihop, lägg på plåt och klipp flikar med en sax, luta saxen ca 45 grader och håll ca 2 cm mellan varje klipp.
  4. Låt jäsa i rumstemperatur under duk i ca 1 tim. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Vispa upp ägget lätt och pensla längderna, dekorera enligt önskemål med pärlsocker eller mandelflagor. Grädda i 16-18 min på nedersta falsen.

Kommentarer

Vi svarar inte på kommentarer här. Kontakta oss här.

Ingredienser

  • Grunddeg
  • 4 dl ljummet vatten (ca 37°C)
  • 1 paket KronJäst för söta degar
  • 12-13 dl vetemjöl special
  • 150 g smör , smältes
  • 2 dl socker
  • 2 dl russin
  • 2 g saffran
  • 1.5 tsk salt
  • 1 ägg till pensling
  • Fyllning
  • 250 g ODENSE Mandelmassa
  • 2 dl russin
  • 100 g marsansås

Tips

  • Skriv ut receptet
  • Skicka till e-mail

Skicka till e-mail

Ylvas saffranskaka


Avsändarens e-postadress *

Mottagarens e-postadress *

Meddelande till mottagare

Meddelandet har skickats


Alla fält med * måste fyllas i

Nyhetsbrev

  • Recept, tips och tricks för alla tillfällen året runt
  • Nyheter och information om produkter och tävlingar
  • Du kommer att få ca ett nyhetsbrev per månad
  • Det är snabbt och enkelt att avregistrera

 

Abonnera på nyhetsbrev Avsluta

Vill du avsluta prenumerationen? Ange din e-postadress och klicka på "Avsluta"

Facebook

Dela gärna våra recept på facebook och kika in på vår facebook sida.

https://www.facebook.com/odensemarcipan.sverige

 

  • Juridik
  • Om Odense
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: 020-295200 - kundeservice@odense-marcipan.dk