Svårighet
Beredning
1 t
Total tid
2 t
Antal
12 st
Så gör du Bananmuffins med kola & choklad
- MUFFINS: Rör smör, socker, vanilj och mandelmassa till en mjuk och krämig konsitens. Vispa därefter i äggen ett i taget tills det är luftigt.
- Tillsätt mosade bananer samt yoghurt och rör samman, Sikta över vetemjöl och bakpulver i degen och rör samman. Blanda till sist snabbt ned chunks och fudge i degen som sedan fördelas i 12 smorda muffinformar. Baka dem ca 25 minuter på 180° C varmluft och låt sedan svalna på ett galler.
- FROSTING: Vispa smöret i minst 10 minuter tills det är helt vitt och luftigt, Ev får du avbryta ett par gånger och skrapa ned smöret från sidorna med en degskrapa. Medan smöret vispas: tillsätt kolasås och glukossirap lite åt gången till en luftig smörkräm. Vispa eventuellt i lite äggula för att binda samman krämen. Använd en spritspåse för att dekorera muffinsen med smörkrämen.
- Vänd chokladspånen i guldpulver och toppa muffinsen med dem samt karamelspån.
Kommentarer (0)
Skriv kommentar