• Kvalitet
  • Kontakta oss
  • Om Odense
  • Inspirationsbroschyr
  • Facebook
  • YouTube
Svenska
Dansk Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Recept-
    • Påsk
    • Vår & Sommar
    • Halloween
    • Jul & Nyår
    • Övriga bakverk
    • Desserter
    • Marsipanfigurer
    • Kokosmassa
    • Semlor
    • Konfekt
    • Tårtor
    • Småkakor
  • Odense produkter+
    • Mandelmassa av högsta kvalitet
    • Marsipan+
      • Figurmarsipan
      • Marsipanlock som är lätta att forma
    • Choklad som gör det lätt att lyckas+
      • Chokladknappar
    • Nougat med det lilla extra
    • Förmodligen världens godaste glassås!
    • Sockermassa
    • Dekorationspulver & Strössel
  • Nyhetsbrev
  • Tips och trix+
    • Bröllopstårta
    • Chokladdekorationer
    • Chokladgaller
    • Chokladspån
    • Marsipanblommor
    • Marsipanrosor
    • Mandelmassaspån
    • Förvaring av julkonfekt
    • Chokladknappar
    • Smält choklad
    • Kavla marsipan
    • Gör din egen kakaomandelmassa
    • Chokladfjäder
    • Gör din egen skogsbärsmandelmassa
    • Chokladstjärna
    • Enkla marsipanrosor
    • Marsipanöverdrag
    • Mönstermallar chokladdekorationer
    • Färgnyansera fondanter
    • Dekorera med fondant: Liljekonvalj
    • Dekorera med fondant; Vallmo
    • Dekorera med fondantros
    • Så kavlar du ut fondant
    • Så täcker du en kaka med fondant
    • Så flätar du fondantband till cupcakes
    • Så gör du fondantband och rosett
Se alle resultater
Stäng

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka här och anmäl dig. Du får bakningstips, recept inför högtider och inte minst bra erbjudanden från oss.

Lyxiga kanelbullar

Andra recept

Choklad & kolakaka

Bananmuffins med kola & choklad

Cookies med kola & choklad

Vetebullar med chokladfyllning

Vetebullar med sötsyrlig blåbärsfyllning

Se fler recept Sök i mina ingredienser
Föregående recept | Nästa recept
  • Lyxiga kanelbullar
    Lyxiga kanelbullar

Kommentarer (37)

Skriv kommentar

Betyg ( ) 4 308

Svårighet

Beredning
1

Total tid
2

Så gör du Lyxiga kanelbullar

  1. Blanda smör och mjölk i en gryta och värm till fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölk/smörblandningen och rör försiktigt till jästen är upplöst.
  2. Tillsätt salt, strösocker, kardemumma. Rör ner mjölet, lite i taget, tills du får en smidig konsistens på degen. Låt jäsa under bakduk i 30-40 min.
  3. Ta upp degen på mjölat bord, bearbeta den med händerna och dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 1-1.5 cm tjock.
  4. Bred ett lager av det rumsvarma smöret på plattorna, strö över den rivna mandelmassan, strösocker och sedan kanel. Rulla ihop och skär i skivor, ca 2 cm tjocka. Lägg i bullformar och låt jäsa ca 45 min. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 min.

Kommentarer

Vi svarar inte på kommentarer här. Kontakta oss här.

  • ii 2021-03-17 08:47:29
    rr
  • bra gjort 2021-03-17 08:47:21
    bra recept
  • Åke70 2020-10-22 12:46:22
    Idag fyllde jag 70 år så då backade jag 20 st sådana här rull kanel tåtor och det funkade bra att steka dom på stekpannan. Dom blev dock lite krispiga o brända men dom var inte lika degiga bara på insidan så jag har jätte ont i magen nu. dom var inte lika goda när dom var brända. Men iallafall grattis till mig :D Åke70 återkommer med fler tips i framtida problem. eller om jag har flera problem.? mvh Åke70
  • Åke69 2020-10-20 12:11:28
    Jag älskar att backa domma rull tårtorna dom är jätte goda men man blir jätte mätt efter man ätit 13 fjorton stycken! Annars så älskar jag dom. Men dom är lite degiga om man glömmer lägga dom i ungnen så undrar om ni har någon annan lösning på detta? då jag inte äger en ugn. kan man steka dom? mvh Älskar bullar Åke69
  • Pernilla 2020-10-17 14:23:38
    Mina tidigare kanelbullar har alltid blivit torra och tråkiga. Detta recept är toppen och jag åt tre stycken på raken...gjorde bullarna lite större än de normalt brukra vara samt lade socker i fyllning och extar smör.
  • Filip 2020-05-07 14:55:20
    Ska backa
  • Korv 2020-05-07 14:54:59
    Ska backa
  • Ida2010 2020-05-07 14:54:35
    Hur många bullar blir det
  • Randolf 2020-04-28 10:29:08
    hur många bullar får man av receptet
  • Milla 2020-04-20 13:16:38
    Toppen!
  • Stina 2020-03-25 14:20:10
    Ska baka
  • Forestman 2020-03-17 09:47:26
    Mer kanel för bövelen
  • A 2020-03-17 09:46:30
    @rutger, nej
  • rutger 2020-02-06 10:07:36
    jag är bäst
  • rutger 2020-02-06 10:07:04
    det var gott
  • Kanel 2019-12-22 11:10:19
    Super bra och super gott recept
  • Elias 2019-12-20 17:49:35
    Låter jättegott!
  • mariam 2019-12-03 11:05:44
    jätte bra recept
  • lol 2019-11-22 09:44:36
    dfiffyuggy
  • Phille Phillip 2019-10-16 17:08:50
    Väldigt bra! Bara att jag skulle hellre ha kanel...
  • Fatima 2019-09-29 09:57:41
    Kan man använda olja istället för smör
  • Sofie 2019-05-03 23:01:13
    jag tycker d e bra!
  • hundfest 2019-04-09 09:33:09
    kanelbularna smaka skit äckligaste nånsin och dom lokade till sig massa luffare så dom stog utanför mitt fönster så jag mata dom med dom men dom smaka äckligt i alafal
  • Din mamma 2019-01-04 10:01:31
    Hur många blir det
  • Carina 2018-12-08 17:08:02
    Smälter aldrig smör när jag bakar! Rör i det rumsvarma direkt i degen. Blir så luftiga och goda bullar.
  • Annette 2018-10-16 14:30:42
    Fast jag lägger den ena degplattan över den andra och skär remsor på ca 2 cm och snurrar och gör en bulle ,som jag lägger på en smord plåt och låter jäsa övertäckt i 30 min. Sedan penslas med 1 uppvispat ägg och sedan strös det pärlsocker över och in i 225 gr i 10-12 min. Lycka till
  • I live this recipe 2018-02-28 17:20:38
    Är bara 9 år och bakae mad denna hemsidan BÄSTA HEMSIDA NOGONSIN! ???????
  • Älskar dema recepten 2018-02-28 17:17:20
    Jätte bra recept använder dem hela tiden bästa recepten ever! ???
  • Anonym 2017-04-27 11:05:10
    Dem här bullarna smakade underbart!!
  • Tamas Kiss 2017-04-16 11:00:30
    Bullarna är jättegoda. Dock hade jag lite mera smör och mandelmassa än på receptet eftersom det är Påsk.
  • Katja 2017-03-17 12:14:27
    Det blir c:a40 bullar
  • t 2017-01-03 17:39:48
    gott
  • Lotta Redig. 2016-06-07 10:11:08
    Kul med goda lyxiga bullar. Bakat till mina barn på fritidspersonal där jag jobbar idag.
  • Anna-Lisa 2016-05-03 18:30:40
    Har alltid lyckats med detta recept. Jätte goda bullar, det tycker alla som har smakat dem.
  • Vet inte 2015-10-25 11:28:11
    Dem blev rätt goda men jag har ätit mycket godare
  • gunnel 2014-10-03 11:46:19
    hur många bullar blir det?
  • Annikapannika 2014-05-01 15:40:29
    Det står rumsvarmt smör både i ingrediens som fyllningslistan. Dessutom står att smöret ska bres ut och mandelmassa samt socker ska strös på de utkavlade degbitarna. Det står inget om socker som fyllning.. Annars KANONGODA bullar!

Ingredienser

  • 1 pkt KronJäst för söta degar
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1.5 tsk kardemumma, malen
  • 15 dl (860-940g) vetemjöl special
  • Fyllning
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 250-300 g ODENSE Mandelmassa Lyx , rives
  • 1 msk kanel, malen
  • Garnering
  • 1 ägg
  • pärlsocker

Tips

Testa också våra vetebullar med sötsyrlig blåbärsfyllning och vetebullar med chokladfyllning.

  • Skriv ut receptet
  • Skicka till e-mail

Skicka till e-mail

Lyxiga kanelbullar


Avsändarens e-postadress *

Mottagarens e-postadress *

Meddelande till mottagare

Meddelandet har skickats


Alla fält med * måste fyllas i

Nyhetsbrev

  • Recept, tips och tricks för alla tillfällen året runt
  • Nyheter och information om produkter och tävlingar
  • Du kommer att få ca ett nyhetsbrev per månad
  • Det är snabbt och enkelt att avregistrera

 

Abonnera på nyhetsbrev Avsluta

Vill du avsluta prenumerationen? Ange din e-postadress och klicka på "Avsluta"

Facebook

Dela gärna våra recept på facebook och kika in på vår facebook sida.

https://www.facebook.com/odensemarcipan.sverige

 

  • Juridik
  • Om Odense
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: 020-295200 - kundeservice@odense-marcipan.dk