Svårighet
Beredning
1
Total tid
2
Så gör du Lyxiga kanelbullar
- Blanda smör och mjölk i en gryta och värm till fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölk/smörblandningen och rör försiktigt till jästen är upplöst.
- Tillsätt salt, strösocker, kardemumma. Rör ner mjölet, lite i taget, tills du får en smidig konsistens på degen. Låt jäsa under bakduk i 30-40 min.
- Ta upp degen på mjölat bord, bearbeta den med händerna och dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 1-1.5 cm tjock.
- Bred ett lager av det rumsvarma smöret på plattorna, strö över den rivna mandelmassan, strösocker och sedan kanel. Rulla ihop och skär i skivor, ca 2 cm tjocka. Lägg i bullformar och låt jäsa ca 45 min. Sätt ugnen på 225°C.
- Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 min.
Kommentarer (37)
Skriv kommentar