Svårighet
Beredning
Total tid
Personer
8
Så gör du Glassigt påskägg
- Klä påskäggets båda insidor med plastfolie, och täck dem sedan med det rosa marsipanlocket. Släta ut och skär sedan bort överflödig marsipan.
- Vispa grädden. Blanda ner kondenserad mjölk, äggulor och vanilj. Riv chokladen och hacka nötterna fint. Rör ner choklad och nötter i glassmeten. Häll smeten i ägghalvorna och ställ in dem i frysen, ca en timme.
- Rör gärna om innan glassen har stelnat helt, och tryck sedan samman ägghalvorna. Låt glassen frysa klart i minst tre timmar.
- Kavla ut den vita marsipanen och tryck ut små cirklar.
- Ta ut glassen ur frysen och ta bort påskägget och plasten.
- Tryck fast de vita prickarna.
- Kavla ut den gula marsipanen och skär till ett långt band som du sätter över skarven i mitten av ägget.
- Skär ut ytterligare två band och forma dem till en rosett.
- Gör små kycklingar som du sätter på toppen, se separat recept.
Kommentarer (0)
Skriv kommentar