• Kvalitet
  • Kontakta oss
  • Om Odense
  • Inspirationsbroschyr
  • Facebook
  • YouTube
Svenska
Dansk Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Recept-
    • Påsk
    • Vår & Sommar
    • Halloween
    • Jul & Nyår
    • Övriga bakverk
    • Desserter
    • Marsipanfigurer
    • Kokosmassa
    • Semlor
    • Konfekt
    • Tårtor
    • Småkakor
  • Odense produkter+
    • Mandelmassa av högsta kvalitet
    • Marsipan+
      • Figurmarsipan
      • Marsipanlock som är lätta att forma
    • Choklad som gör det lätt att lyckas+
      • Chokladknappar
    • Nougat med det lilla extra
    • Glassås med vuxen smak
    • Sockermassa
    • Dekorationspulver & Strössel
  • Nyhetsbrev
  • Tips och trix+
    • Bröllopstårta
    • Chokladdekorationer
    • Chokladgaller
    • Chokladspån
    • Marsipanblommor
    • Marsipanrosor
    • Mandelmassaspån
    • Förvaring av julkonfekt
    • Chokladknappar
    • Smält choklad
    • Kavla marsipan
    • Gör din egen kakaomandelmassa
    • Chokladfjäder
    • Gör din egen skogsbärsmandelmassa
    • Chokladstjärna
    • Enkla marsipanrosor
    • Marsipanöverdrag
    • Mönstermallar chokladdekorationer
    • Färgnyansera fondanter
    • Dekorera med fondant: Liljekonvalj
    • Dekorera med fondant; Vallmo
    • Dekorera med fondantros
    • Så kavlar du ut fondant
    • Så täcker du en kaka med fondant
    • Så flätar du fondantband till cupcakes
    • Så gör du fondantband och rosett
Se alle resultater
Stäng

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka här och anmäl dig. Du får bakningstips, recept inför högtider och inte minst bra erbjudanden från oss.

Glassigt påskägg

Andra recept

Spröda mandelmassachips

Påskägg med lakrits, citron och hallon

Läckert lila tårta

Rosa ägg med skogsbär

Silverägg med lakrits

Se fler recept Sök i mina ingredienser
Föregående recept | Nästa recept
  • Glassigtpaskagg
    Glassigtpaskagg

Kommentarer (0)

Skriv kommentar

Betyg ( ) 3 0

Svårighet

Beredning

Total tid

Personer
8

Så gör du Glassigt påskägg

  1. Klä påskäggets båda insidor med plastfolie, och täck dem sedan med det rosa marsipanlocket. Släta ut och skär sedan bort överflödig marsipan.
  2. Vispa grädden. Blanda ner kondenserad mjölk, äggulor och vanilj. 
Riv chokladen och hacka nötterna fint. Rör ner choklad och nötter i glassmeten. Häll smeten i ägghalvorna och ställ in dem i frysen, ca en timme.
  3. Rör gärna om innan glassen har stelnat helt, och tryck sedan samman ägghalvorna. Låt glassen frysa klart i minst tre timmar.
  4. Kavla ut den vita marsipanen och tryck ut små cirklar.
  5. Ta ut glassen ur frysen och ta bort påskägget och plasten.
  6. Tryck fast de vita prickarna.
  7. Kavla ut den gula marsipanen och skär till ett långt band som du sätter över skarven i mitten av ägget.
  8. Skär ut ytterligare två band och forma dem till en rosett.
  9. Gör små kycklingar som du sätter på toppen, se separat recept.

Kommentarer

Vi svarar inte på kommentarer här. Kontakta oss här.

Ingredienser

  • 2 st ODENSE Marcipanlock rosa
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 2 st äggula/or
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g ODENSE Ljus choklad
  • 50 g hasselnötter
  • 150 g Vit ODENSE Figurmarcipan
  • 150 g Gul ODENSE Figurmarcipan
  • 20 g Röd ODENSE Figurmarcipan
  • Ett påskägg, ca 20 cm långt

Tips

  • Skriv ut receptet
  • Skicka till e-mail

Skicka till e-mail

Glassigt påskägg


Avsändarens e-postadress *

Mottagarens e-postadress *

Meddelande till mottagare

Meddelandet har skickats


Alla fält med * måste fyllas i

Nyhetsbrev

  • Recept, tips och tricks för alla tillfällen året runt
  • Nyheter och information om produkter och tävlingar
  • Du kommer att få ca ett nyhetsbrev per månad
  • Det är snabbt och enkelt att avregistrera

 

Abonnera på nyhetsbrev Avsluta

Vill du avsluta prenumerationen? Ange din e-postadress och klicka på "Avsluta"

Facebook

Dela gärna våra recept på facebook och kika in på vår facebook sida.

https://www.facebook.com/odensemarcipan.sverige

 

  • Juridik
  • Om Odense
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: 020-295200 - kundeservice@odense-marcipan.dk