Svårighet
Beredning
40
Total tid
1
40
Antal
24
Så gör du Karlsbadersemla med kokosfyllning
- Sätt ugnen på 230°. Smält smöret och tillsätt mjölken.
- Lös upp jästen i mjölkblandningen. Blanda ner de torra ingredienserna och äggulorna.
- Knåda till en elastisk deg i ca 6-7 min i maskin (2 min långsamt och därefter 4 min på medelhastighet) eller 15 min för hand, tills degen är smidig och elastisk. Den får vara lite lös, men inte kladdig.
- Täck bunken med plast och låt jäsa i 15 min.
- Dela degen i 24 bitar och rulla till bullar.
- Sätt av på plåt och låt jäsa under plast i ca 20 minuter.
- Sätt av på plåt och låt jäsa under plast i ca 20 minuter.
- Baka i 230° i ca 6-8 min. Det är viktigt att du inte öppnar ugnen i onödan, eftersom värmen då försvinner ut, det blir längre baktid och du riskerar att bullarna blir torra.
- Låt svalna.
- Blanda Odense Mandelfyllning med kokos och lite vatten till spritsbar konsistens och fyll de delade bullarna med smeten.
- Vispa grädde och spritsa ovanpå kokosfyllningen. Lägg på locken.
Kommentarer (0)
Skriv kommentar