• Kvalitet
  • Kontakta oss
  • Om Odense
  • Inspirationsbroschyr
  • Facebook
  • YouTube
Svenska
Dansk Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Recept-
    • Påsk
    • Vår & Sommar
    • Halloween
    • Jul & Nyår
    • Övriga bakverk
    • Desserter
    • Marsipanfigurer
    • Kokosmassa
    • Semlor
    • Konfekt
    • Tårtor
    • Småkakor
  • Odense produkter+
    • Mandelmassa av högsta kvalitet
    • Marsipan+
      • Figurmarsipan
      • Marsipanlock som är lätta att forma
    • Choklad som gör det lätt att lyckas+
      • Chokladknappar
    • Nougat med det lilla extra
    • Glassås med vuxen smak
    • Sockermassa
    • Dekorationspulver & Strössel
  • Nyhetsbrev
  • Tips och trix+
    • Bröllopstårta
    • Chokladdekorationer
    • Chokladgaller
    • Chokladspån
    • Marsipanblommor
    • Marsipanrosor
    • Mandelmassaspån
    • Förvaring av julkonfekt
    • Chokladknappar
    • Smält choklad
    • Kavla marsipan
    • Gör din egen kakaomandelmassa
    • Chokladfjäder
    • Gör din egen skogsbärsmandelmassa
    • Chokladstjärna
    • Enkla marsipanrosor
    • Marsipanöverdrag
    • Mönstermallar chokladdekorationer
    • Färgnyansera fondanter
    • Dekorera med fondant: Liljekonvalj
    • Dekorera med fondant; Vallmo
    • Dekorera med fondantros
    • Så kavlar du ut fondant
    • Så täcker du en kaka med fondant
    • Så flätar du fondantband till cupcakes
    • Så gör du fondantband och rosett
Se alle resultater
Stäng

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka här och anmäl dig. Du får bakningstips, recept inför högtider och inte minst bra erbjudanden från oss.

Karlsbadersemla med kokosfyllning

Andra recept

Minisemlor

Tacosemla

Minieclairsemla

Semmelkladdkaka

Donutsemla

Se fler recept Sök i mina ingredienser
Föregående recept | Nästa recept
  • Karlsbadersemla med kokosfyllning
    Karlsbadersemla med kokosfyllning

Kommentarer (0)

Skriv kommentar

Betyg ( ) 3 0

Svårighet

Beredning
40

Total tid
1 40

Antal
24

Så gör du Karlsbadersemla med kokosfyllning

  1. Sätt ugnen på 230°. Smält smöret och tillsätt mjölken.
  2. Lös upp jästen i mjölkblandningen. Blanda ner de torra ingredienserna och äggulorna.
  3. Knåda till en elastisk deg i ca 6-7 min i maskin (2 min långsamt och därefter 4 min på medelhastighet) eller 15 min för hand, tills degen är smidig och elastisk. Den får vara lite lös, men inte kladdig.
  4. Täck bunken med plast och låt jäsa i 15 min.
  5. Dela degen i 24 bitar och rulla till bullar.
  6. Sätt av på plåt och låt jäsa under plast i ca 20 minuter.
  7. Sätt av på plåt och låt jäsa under plast i ca 20 minuter.
  8. Baka i 230° i ca 6-8 min. Det är viktigt att du inte öppnar ugnen i onödan, eftersom värmen då försvinner ut, det blir längre baktid och du riskerar att bullarna blir torra.
  9. Låt svalna.
  10. Blanda Odense Mandelfyllning med kokos och lite vatten till spritsbar konsistens och fyll de delade bullarna med smeten.
  11. Vispa grädde och spritsa ovanpå kokosfyllningen. Lägg på locken.

Kommentarer

Vi svarar inte på kommentarer här. Kontakta oss här.

Ingredienser

  • 1 pkt KronJäst för söta degar
  • 14 -15 dl vetemjöl special
  • 1.75 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 3 st äggula/or
  • 1 ägg till pensling
  • mandelspån till topping
  • Fyllning
  • 1 påse ODENSE Mandelfyllning
  • 200 g kokos
  • Lite vatten
  • Vispad vispgrädde

Tips

  • Skriv ut receptet
  • Skicka till e-mail

Skicka till e-mail

Karlsbadersemla med kokosfyllning


Avsändarens e-postadress *

Mottagarens e-postadress *

Meddelande till mottagare

Meddelandet har skickats


Alla fält med * måste fyllas i

Nyhetsbrev

  • Recept, tips och tricks för alla tillfällen året runt
  • Nyheter och information om produkter och tävlingar
  • Du kommer att få ca ett nyhetsbrev per månad
  • Det är snabbt och enkelt att avregistrera

 

Abonnera på nyhetsbrev Avsluta

Vill du avsluta prenumerationen? Ange din e-postadress och klicka på "Avsluta"

Facebook

Dela gärna våra recept på facebook och kika in på vår facebook sida.

https://www.facebook.com/odensemarcipan.sverige

 

  • Juridik
  • Om Odense
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: 020-295200 - kundeservice@odense-marcipan.dk