• Kvalitet
  • Kontakta oss
  • Om Odense
  • Inspirationsbroschyr
  • Facebook
  • YouTube
Svenska
Dansk Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Recept-
    • Påsk
    • Vår & Sommar
    • Halloween
    • Jul & Nyår
    • Övriga bakverk
    • Desserter
    • Marsipanfigurer
    • Kokosmassa
    • Semlor
    • Konfekt
    • Tårtor
    • Småkakor
  • Odense produkter+
    • Mandelmassa av högsta kvalitet
    • Marsipan+
      • Figurmarsipan
      • Marsipanlock som är lätta att forma
    • Choklad som gör det lätt att lyckas+
      • Chokladknappar
    • Nougat med det lilla extra
    • Glassås med vuxen smak
    • Sockermassa
    • Dekorationspulver & Strössel
  • Nyhetsbrev
  • Tips och trix+
    • Bröllopstårta
    • Chokladdekorationer
    • Chokladgaller
    • Chokladspån
    • Marsipanblommor
    • Marsipanrosor
    • Mandelmassaspån
    • Förvaring av julkonfekt
    • Chokladknappar
    • Smält choklad
    • Kavla marsipan
    • Gör din egen kakaomandelmassa
    • Chokladfjäder
    • Gör din egen skogsbärsmandelmassa
    • Chokladstjärna
    • Enkla marsipanrosor
    • Marsipanöverdrag
    • Mönstermallar chokladdekorationer
    • Färgnyansera fondanter
    • Dekorera med fondant: Liljekonvalj
    • Dekorera med fondant; Vallmo
    • Dekorera med fondantros
    • Så kavlar du ut fondant
    • Så täcker du en kaka med fondant
    • Så flätar du fondantband till cupcakes
    • Så gör du fondantband och rosett
Se alle resultater
Stäng

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka här och anmäl dig. Du får bakningstips, recept inför högtider och inte minst bra erbjudanden från oss.

Semlor med nougat

Andra recept

Semla med choklad och apelsin

Minisemlor

Tacosemla

Minieclairsemla

Semmelkladdkaka

Se fler recept Sök i mina ingredienser
Föregående recept | Nästa recept
  • Fastelavnsboller Aflange Med Nougat 1
    Fastelavnsboller Aflange Med Nougat 1

Kommentarer (0)

Skriv kommentar

Betyg ( ) 3 0

Svårighet

Beredning
30

Total tid
1 30

Antal
20

Så gör du Semlor med nougat

  1. Bullar: Värm mjölken till 37 ° C. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den i mjölken tills den är upplöst. Blanda i lite i taget av alla ingredienser till bullarna tills du har en smidig deg. Låt jäsa, övertäckt med plast, ca 30 min.
  2. Knåda degen lätt och dela den i 20 bitar. Rulla till bullar runda och samtidigt avlånga. Lägg dem på en plåt. Låt jäsa i ca 40 min. Sätt ugnen på 200 °.
  3. Grädda dem i ugnen ca 10-12 min. Låt dem svalna.
  4. Vispa grädden. Om inte nougaten är tillräcklig mjuk för att vara spritsbar så mjuknar den på några sekunder i en mikrovågsugn vid låg värme. Häll grädden och nougaten i en spritspåse.
  5. Skär ett långt snitt på varje sida av de avlånga bullarna och mot mitten så att överdelen kan tas bort. Fyll öppningen med mandelfyllning, nougat och vispad grädde. Lägg toppen på plats och garnera med den smälta chokladen.

Kommentarer

Vi svarar inte på kommentarer här. Kontakta oss här.

Ingredienser

  • Bullar
  • 2,5 dl mjölk
  • 50 g KronJäst för söta degar
  • 70 g socker
  • 1/4 tsk salt
  • 100 g smör , rumstempererat
  • 1 tsk kardemumma, malen
  • 550 g vetemjöl
  • Fyllning
  • 1/2 l vispgrädde
  • 200 g ODENSE Mandelfyllning
  • 200 g ODENSE Nougat , mjuk
  • Garnering
  • 50 g ODENSE Chokladknappar, mörk

Tips

  • Skriv ut receptet
  • Skicka till e-mail

Skicka till e-mail

Semlor med nougat


Avsändarens e-postadress *

Mottagarens e-postadress *

Meddelande till mottagare

Meddelandet har skickats


Alla fält med * måste fyllas i

Nyhetsbrev

  • Recept, tips och tricks för alla tillfällen året runt
  • Nyheter och information om produkter och tävlingar
  • Du kommer att få ca ett nyhetsbrev per månad
  • Det är snabbt och enkelt att avregistrera

 

Abonnera på nyhetsbrev Avsluta

Vill du avsluta prenumerationen? Ange din e-postadress och klicka på "Avsluta"

Facebook

Dela gärna våra recept på facebook och kika in på vår facebook sida.

https://www.facebook.com/odensemarcipan.sverige

 

  • Juridik
  • Om Odense
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: 020-295200 - kundeservice@odense-marcipan.dk