• Kvalitet
  • Kontakta oss
  • Om Odense
  • Inspirationsbroschyr
  • Facebook
  • YouTube
Svenska
Dansk Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Recept-
    • Påsk
    • Vår & Sommar
    • Halloween
    • Jul & Nyår
    • Övriga bakverk
    • Desserter
    • Marsipanfigurer
    • Kokosmassa
    • Semlor
    • Konfekt
    • Tårtor
    • Småkakor
  • Odense produkter+
    • Mandelmassa av högsta kvalitet
    • Marsipan+
      • Figurmarsipan
      • Marsipanlock som är lätta att forma
    • Choklad som gör det lätt att lyckas+
      • Chokladknappar
    • Nougat med det lilla extra
    • Glassås med vuxen smak
    • Sockermassa
    • Dekorationspulver & Strössel
  • Nyhetsbrev
  • Tips och trix+
    • Bröllopstårta
    • Chokladdekorationer
    • Chokladgaller
    • Chokladspån
    • Marsipanblommor
    • Marsipanrosor
    • Mandelmassaspån
    • Förvaring av julkonfekt
    • Chokladknappar
    • Smält choklad
    • Kavla marsipan
    • Gör din egen kakaomandelmassa
    • Chokladfjäder
    • Gör din egen skogsbärsmandelmassa
    • Chokladstjärna
    • Enkla marsipanrosor
    • Marsipanöverdrag
    • Mönstermallar chokladdekorationer
    • Färgnyansera fondanter
    • Dekorera med fondant: Liljekonvalj
    • Dekorera med fondant; Vallmo
    • Dekorera med fondantros
    • Så kavlar du ut fondant
    • Så täcker du en kaka med fondant
    • Så flätar du fondantband till cupcakes
    • Så gör du fondantband och rosett
Se alle resultater
Stäng

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka här och anmäl dig. Du får bakningstips, recept inför högtider och inte minst bra erbjudanden från oss.

Semlor med sockerströssel

Andra recept

Minisemlor

Tacosemla

Minieclairsemla

Semmelkladdkaka

Donutsemla

Se fler recept Sök i mina ingredienser
Föregående recept | Nästa recept
  • Fastelavnsboller Semlor Med Sukkerdrys 1
    Fastelavnsboller Semlor Med Sukkerdrys 1

Kommentarer (0)

Skriv kommentar

Betyg ( ) 2 1

Svårighet

Beredning
30

Total tid
1 30

Antal
20

Så gör du Semlor med sockerströssel

  1. Bullar: Värm mjölken till 37 ° C. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den i mjölken tills den är upplöst. Blanda i lite i taget av alla ingredienser till bullarna tills du har en smidig deg. Låt jäsa, övertäckt med plast, ca 30 min.
  2. Knåda degen lätt och dela den i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg dem på en plåt. Låt jäsa i ca 40 min. Sätt ugnen på 200 °.
  3. Grädda dem i ugnen ca 10-12 min. Låt dem svalna. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö över en blandning av vaniljsocker och socker.
  4. Mandelfyllning: Blanda alla ingredienser, med undantag för mjölk. Mjölken hälls i gradvis under omrörning tills fyllningen blir jämn. Häll fyllningen i en spritspåse.
  5. Vispa grädden. Skär en triangel i de avsvalnade bullarna muffins och lyft av toppen. Spritsa mandelfyllning på botten och sedan den vispade grädden med en stjärntyll (spritstyll). Lägg på locket och dina semlor är klara.

Kommentarer

Vi svarar inte på kommentarer här. Kontakta oss här.

Ingredienser

  • Bullar
  • 2,5 dl mjölk
  • 50 g KronJäst
  • 70 g socker
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g smör , rumstempererat
  • 1 tsk kardemumma, malen
  • 550 g vetemjöl
  • Garnering
  • 1 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk socker
  • Mandelfyllning
  • 250 g ODENSE Mandelmassa Lyx (kan ersättas med Odense Mandelmassa Extra Grov)
  • 25g mandlar, hackade (kan ersättas med Odense Mandelmassa Extra Grov)
  • 25 g mandelspån
  • 1/2 tsk kardemumma, malen
  • 10 g vaniljsocker, äkta
  • 45 g florsocker
  • 75 g mjölk
  • 1/2 l vispgrädde

Tips

Tillsätt 1 gelatinblad till chokladkrämen för att få en skarpare skuren och fastare kräm. Du kan även ersätta Odense Mandelmassa Lyx och den hackade mandeln med Odense Mandelmassa Extra Grov.

  • Skriv ut receptet
  • Skicka till e-mail

Skicka till e-mail

Semlor med sockerströssel


Avsändarens e-postadress *

Mottagarens e-postadress *

Meddelande till mottagare

Meddelandet har skickats


Alla fält med * måste fyllas i

Nyhetsbrev

  • Recept, tips och tricks för alla tillfällen året runt
  • Nyheter och information om produkter och tävlingar
  • Du kommer att få ca ett nyhetsbrev per månad
  • Det är snabbt och enkelt att avregistrera

 

Abonnera på nyhetsbrev Avsluta

Vill du avsluta prenumerationen? Ange din e-postadress och klicka på "Avsluta"

Facebook

Dela gärna våra recept på facebook och kika in på vår facebook sida.

https://www.facebook.com/odensemarcipan.sverige

 

  • Juridik
  • Om Odense
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: 020-295200 - kundeservice@odense-marcipan.dk