Svårighet
Beredning
15
Total tid
60
Antal
14
Så gör du Tapas på chokladkaka
- Smält smör i en kastrull på svag värme tillsammans med kakao. Vispa ägg och socker luftigt med en elvisp.
- Tillsätt mjölk och rör ner vetemjöl och bakpulver i smeten. Vänd därefter ner det smälta och lätt avsvalnade kakaosmöret i smeten och tillsätt den grovhackade chokladen. Blanda.
- Häll smeten i en smord bakplåt och grädda kakan under ca 25 min i 175 ° C. Känn efter med en tandpetare om kakan är färdig.
- Vispa grädden lätt. Värm chokladen till 45° C och häll den i grädden. Vänd sedan krämen lite i taget.
- Skär den färdiggräddade och avsvalnade kakan i fyrkantiga små bitar(4x4 cm).
- Toppa kakbitarna med en liten klick chokladkräm och garnera med färska bär, choklad och/eller fondantdekorationer.
Kommentarer (0)
Skriv kommentar