• Kvalitet
  • Kontakta oss
  • Om Odense
  • Inspirationsbroschyr
  • Facebook
  • YouTube
Svenska
Dansk Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Recept-
    • Påsk
    • Vår & Sommar
    • Halloween
    • Jul & Nyår
    • Övriga bakverk
    • Desserter
    • Marsipanfigurer
    • Kokosmassa
    • Semlor
    • Konfekt
    • Tårtor
    • Småkakor
  • Odense produkter+
    • Mandelmassa av högsta kvalitet
    • Marsipan+
      • Figurmarsipan
      • Marsipanlock som är lätta att forma
    • Choklad som gör det lätt att lyckas+
      • Chokladknappar
    • Nougat med det lilla extra
    • Glassås med vuxen smak
    • Sockermassa
    • Dekorationspulver & Strössel
  • Nyhetsbrev
  • Tips och trix+
    • Bröllopstårta
    • Chokladdekorationer
    • Chokladgaller
    • Chokladspån
    • Marsipanblommor
    • Marsipanrosor
    • Mandelmassaspån
    • Förvaring av julkonfekt
    • Chokladknappar
    • Smält choklad
    • Kavla marsipan
    • Gör din egen kakaomandelmassa
    • Chokladfjäder
    • Gör din egen skogsbärsmandelmassa
    • Chokladstjärna
    • Enkla marsipanrosor
    • Marsipanöverdrag
    • Mönstermallar chokladdekorationer
    • Färgnyansera fondanter
    • Dekorera med fondant: Liljekonvalj
    • Dekorera med fondant; Vallmo
    • Dekorera med fondantros
    • Så kavlar du ut fondant
    • Så täcker du en kaka med fondant
    • Så flätar du fondantband till cupcakes
    • Så gör du fondantband och rosett
Se alle resultater
Stäng

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka här och anmäl dig. Du får bakningstips, recept inför högtider och inte minst bra erbjudanden från oss.

Tapas på chokladkaka

Andra recept

Brownie med chokladkräm & nötcrunch

Lime-finansiärer

Mandelpinnar

Blåbärstartlett med mandel

Se fler recept Sök i mina ingredienser
Föregående recept | Nästa recept
  • Kagetapas 3
    Kagetapas 3

Kommentarer (0)

Skriv kommentar

Betyg ( ) 3 0

Svårighet

Beredning
15

Total tid
60

Antal
14

Så gör du Tapas på chokladkaka

  1. Smält smör i en kastrull på svag värme tillsammans med kakao. Vispa ägg och socker luftigt med en elvisp.
  2. Tillsätt mjölk och rör ner vetemjöl och bakpulver i smeten. Vänd därefter ner det smälta och lätt avsvalnade kakaosmöret i smeten och tillsätt den grovhackade chokladen. Blanda.
  3. Häll smeten i en smord bakplåt och grädda kakan under ca 25 min i 175 ° C. Känn efter med en tandpetare om kakan är färdig.
  4. Vispa grädden lätt. Värm chokladen till 45° C och häll den i grädden. Vänd sedan krämen lite i taget.
  5. Skär den färdiggräddade och avsvalnade kakan i fyrkantiga små bitar(4x4 cm).
  6. Toppa kakbitarna med en liten klick chokladkräm och garnera med färska bär, choklad och/eller fondantdekorationer.

Kommentarer

Vi svarar inte på kommentarer här. Kontakta oss här.

Ingredienser

  • Chokladkaka
  • 250 g smör
  • 2 msk kakao
  • 250 g socker
  • 4 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 250 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g ODENSE Mörk Choklad 70%
  • Chokladkräm
  • 5 dl vispgrädde
  • 200 g ODENSE Mörk Choklad 55%
  • Dekoration
  • ODENSE Fondant enhver farve
  • ODENSE Guld eller Silver pulver
  • ODENSE Chokladknappar, mörk
  • björnbär

Tips

Se under "Tips och Trix - Den söta skolan" hur du kan göra fina choklad- och fondantdekorationer.

  • Skriv ut receptet
  • Skicka till e-mail

Skicka till e-mail

Tapas på chokladkaka


Avsändarens e-postadress *

Mottagarens e-postadress *

Meddelande till mottagare

Meddelandet har skickats


Alla fält med * måste fyllas i

Nyhetsbrev

  • Recept, tips och tricks för alla tillfällen året runt
  • Nyheter och information om produkter och tävlingar
  • Du kommer att få ca ett nyhetsbrev per månad
  • Det är snabbt och enkelt att avregistrera

 

Abonnera på nyhetsbrev Avsluta

Vill du avsluta prenumerationen? Ange din e-postadress och klicka på "Avsluta"

Facebook

Dela gärna våra recept på facebook och kika in på vår facebook sida.

https://www.facebook.com/odensemarcipan.sverige

 

  • Juridik
  • Om Odense
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: 020-295200 - kundeservice@odense-marcipan.dk