• Kvalitet
  • Kontakta oss
  • Om Odense
  • Inspirationsbroschyr
  • Facebook
  • YouTube
Svenska
Dansk Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Recept-
    • Påsk
    • Vår & Sommar
    • Halloween
    • Jul & Nyår
    • Övriga bakverk
    • Desserter
    • Marsipanfigurer
    • Kokosmassa
    • Semlor
    • Konfekt
    • Tårtor
    • Småkakor
  • Odense produkter+
    • Mandelmassa av högsta kvalitet
    • Marsipan+
      • Figurmarsipan
      • Marsipanlock som är lätta att forma
    • Choklad som gör det lätt att lyckas+
      • Chokladknappar
    • Nougat med det lilla extra
    • Glassås med vuxen smak
    • Sockermassa
    • Dekorationspulver & Strössel
  • Nyhetsbrev
  • Tips och trix+
    • Bröllopstårta
    • Chokladdekorationer
    • Chokladgaller
    • Chokladspån
    • Marsipanblommor
    • Marsipanrosor
    • Mandelmassaspån
    • Förvaring av julkonfekt
    • Chokladknappar
    • Smält choklad
    • Kavla marsipan
    • Gör din egen kakaomandelmassa
    • Chokladfjäder
    • Gör din egen skogsbärsmandelmassa
    • Chokladstjärna
    • Enkla marsipanrosor
    • Marsipanöverdrag
    • Mönstermallar chokladdekorationer
    • Färgnyansera fondanter
    • Dekorera med fondant: Liljekonvalj
    • Dekorera med fondant; Vallmo
    • Dekorera med fondantros
    • Så kavlar du ut fondant
    • Så täcker du en kaka med fondant
    • Så flätar du fondantband till cupcakes
    • Så gör du fondantband och rosett
Se alle resultater
Stäng

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka här och anmäl dig. Du får bakningstips, recept inför högtider och inte minst bra erbjudanden från oss.

Gyllene festtårta

Andra recept

Chunky cookies

Polkatårta

Glasspinnar med björnbär och mandelmassa

Nougataffogato -en lätt och läcker dessert

Små mandelpajer med hallon och vaniljkräm

Se fler recept Sök i mina ingredienser
Föregående recept | Nästa recept
  • Gyllene bröllopstårta
    Gyllene bröllopstårta
  • Gyllene bröllopstårta detalj
    Gyllene bröllopstårta detalj
Föregående foto | Nästa foto

Kommentarer (1)

Skriv kommentar

Betyg ( ) 4 5

Svårighet

Beredning
20 min

Total tid
2 t

Personer
8-10

Så gör du Gyllene festtårta

  1. Gör marängsmörkrämen. Ställ en skål över ett vattenbad med sjudande vatten. Vispa äggvitor och socker poröst tills marängen är 65 grader. Ta bort från värmen och vispa tills marängen är kall. Skär smöret i bitar och vispa ner en bit i taget. Dela passionsfrukterna och rör ner i fruktköttet i krämen.
  2. Börja med den stora bottentårtan. Lägg en tårtbotten på ett tårtfat och bred på sylt. Lägg på nästa botten och bred ut marängsmörkräm. Avsluta med sista bottnen och bred resten av marängsmörkrämen på tårtan. Lägg på fondantlocket.
  3. Skär de tre sista tårtbottnarna något mindre. Bred på jordgubbssylt och lägg på en ny botten. Bred på marängsmörkräm och lägg på sista bottnen. Bred den sista marängsmörkrämen runt om tårtan och lägg på fondantlocket. Måla sidorna med guld.
  4. Sätt den lilla tårtan ovanpå den stora. Häll kolaströsslet i en plastpåse, addera en halv tesked guldpulver och blanda. Lägg försiktigt på guldströssel på toppen och runt om.
  5. Kavla ut den svarta marsipanen och skär ut tunna band som du dekorerar den vita bottentårtan med. Dekorera med en färsk ros.

Kommentarer

Vi svarar inte på kommentarer här. Kontakta oss här.

  • Asha 2019-11-16 18:01:12
    Hur gör man en tårta

Ingredienser

  • 2 pkt tårtbottnar (6 lager)
  • 5 dl jordgubbssylt
  • Marängsmörkräm med passionsfrukt
  • 6 äggvita/or
  • 3 1/3 dl socker
  • 375 g rumsvarmt smör
  • 4 passionsfrukt(er)
  • 2 ODENSE fondantlock vit
  • ODENSE Svart Marsipan
  • ODENSE Guld pulver
  • ODENSE Choko Karamel

Tips

Det är ganska mycket som ska vispas så använd gärna elvisp.

  • Skriv ut receptet
  • Skicka till e-mail

Skicka till e-mail

Gyllene festtårta


Avsändarens e-postadress *

Mottagarens e-postadress *

Meddelande till mottagare

Meddelandet har skickats


Alla fält med * måste fyllas i

Nyhetsbrev

  • Recept, tips och tricks för alla tillfällen året runt
  • Nyheter och information om produkter och tävlingar
  • Du kommer att få ca ett nyhetsbrev per månad
  • Det är snabbt och enkelt att avregistrera

 

Abonnera på nyhetsbrev Avsluta

Vill du avsluta prenumerationen? Ange din e-postadress och klicka på "Avsluta"

Facebook

Dela gärna våra recept på facebook och kika in på vår facebook sida.

https://www.facebook.com/odensemarcipan.sverige

 

  • Juridik
  • Om Odense
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: 020-295200 - kundeservice@odense-marcipan.dk