• Kvalitet
  • Kontakta oss
  • Om Odense
  • Inspirationsbroschyr
  • Facebook
  • YouTube
Svenska
Dansk Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Recept-
    • Påsk
    • Vår & Sommar
    • Halloween
    • Jul & Nyår
    • Övriga bakverk
    • Desserter
    • Marsipanfigurer
    • Kokosmassa
    • Semlor
    • Konfekt
    • Tårtor
    • Småkakor
  • Odense produkter+
    • Mandelmassa av högsta kvalitet
    • Marsipan+
      • Figurmarsipan
      • Marsipanlock som är lätta att forma
    • Choklad som gör det lätt att lyckas+
      • Chokladknappar
    • Nougat med det lilla extra
    • Glassås med vuxen smak
    • Sockermassa
    • Dekorationspulver & Strössel
  • Nyhetsbrev
  • Tips och trix+
    • Bröllopstårta
    • Chokladdekorationer
    • Chokladgaller
    • Chokladspån
    • Marsipanblommor
    • Marsipanrosor
    • Mandelmassaspån
    • Förvaring av julkonfekt
    • Chokladknappar
    • Smält choklad
    • Kavla marsipan
    • Gör din egen kakaomandelmassa
    • Chokladfjäder
    • Gör din egen skogsbärsmandelmassa
    • Chokladstjärna
    • Enkla marsipanrosor
    • Marsipanöverdrag
    • Mönstermallar chokladdekorationer
    • Färgnyansera fondanter
    • Dekorera med fondant: Liljekonvalj
    • Dekorera med fondant; Vallmo
    • Dekorera med fondantros
    • Så kavlar du ut fondant
    • Så täcker du en kaka med fondant
    • Så flätar du fondantband till cupcakes
    • Så gör du fondantband och rosett
Se alle resultater
Stäng

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka här och anmäl dig. Du får bakningstips, recept inför högtider och inte minst bra erbjudanden från oss.

Prinsesstårta

Andra recept

Polkatårta

Små mandelpajer med hallon och vaniljkräm

Blåbärsrulltårta

Bröllopstårta med passion och jordgubbar

Studenttårta med choklad, banan och kola

Se fler recept Sök i mina ingredienser
Föregående recept | Nästa recept
  • Princesstårta
    Princesstårta

Kommentarer (8)

Skriv kommentar

Betyg ( ) 4 51

Svårighet

Beredning
1 30

Total tid
2

Personer
8-10

Så gör du Prinsesstårta

  1. Baka en sockerkaksbotten enligt receptet här eller köp färdiga tårtbottnar. Recept på vaniljkräm finns också här, men den kan även göras av Marsán Snabb Vaniljsås. Hela receptet finns även på förpackningen.
  2. Gör Sockerkaksbottnen så här Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa formen. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt det varma vattnet mot slutet av vispningen. Sikta mjölet i en skål och blanda i bakpulvret. Tillsätt mjölblandningen till smeten och rör om väl.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Sänk ev. temperaturen något mot slutet av gräddningen, så att inte kakan blir för mörk. Tag ut kakan och låt den kallna. Dela den i tre bottnar.
  4. Gör Vaniljkrämen så här Blanda alla ingredienser utom vaniljsockret i en kastrull. Sätt kastrullen över värme och vispa hela tiden tills blandningen tjocknar. Krämen får endast sjuda, inte koka, då skär den sig. Häll upp krämen i en skål och vispa i den då och då tills den svalnat. Smaksätt med vaniljsocker.
  5. Lägg vaniljkräm mellan bottnarna. Lägg en kupol av hårt vispad grädde överst och täck tårtan med Odense Färdigt Marcipanlock, grönt eller rosa.
  6. Odense Fest- & Figurmarcipan finns i färgerna gul, grön, röd, vit, svart, rosa eller ljusblå och med dem kan du forma figurer, blommor eller bokstäver att dekorera tårtan med. Du kan också välja att arbeta med Odense Fondant/Sockermassa.

Kommentarer

Vi svarar inte på kommentarer här. Kontakta oss här.

  • Michelle 2020-05-02 22:16:17
    Gooodaste tårtan??
  • Viggo 2018-06-23 12:07:27
    Jag gillar inte grädde
  • Antonio 2018-02-15 14:24:27
    Tyst
  • Gabriella 2017-11-25 13:21:29
    Hej, hur många dl grädde ska jag vispa?
  • Molly 2017-03-07 09:37:33
    Bra provade baka tårtan vart gette god bra RESEPT!
  • Cyklisten.. 2014-10-21 11:20:10
    En riktig princesstårta har inte sylt, kolla på Wikipedia ;) Ditt recept gäller en operatårta..
  • Oscar 2014-09-06 18:38:11
    Ja, du L. Nilsson det är 175 grader
  • L. Nilsson 2014-08-07 09:35:59
    Skriv dit hur många grader tårtan ska bakas på .

Ingredienser

  • ODENSE Marcipanlock grön
  • Sockerkaksbotten
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 dl varmt vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • Vaniljkräm
  • 3 dl mjölk
  • 2 äggula/or
  • 1 msk socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk vaniljsocker

Tips

Förenkla gärna receptet genom att köpa färdiga tårtbottnar och Marsán för att göra en snabb vaniljkräm. Om du utesluter sylten kommer du närmare ursprungsreceptet för en klassisk Prinsesstårta!

  • Skriv ut receptet
  • Skicka till e-mail

Skicka till e-mail

Prinsesstårta


Avsändarens e-postadress *

Mottagarens e-postadress *

Meddelande till mottagare

Meddelandet har skickats


Alla fält med * måste fyllas i

Nyhetsbrev

  • Recept, tips och tricks för alla tillfällen året runt
  • Nyheter och information om produkter och tävlingar
  • Du kommer att få ca ett nyhetsbrev per månad
  • Det är snabbt och enkelt att avregistrera

 

Abonnera på nyhetsbrev Avsluta

Vill du avsluta prenumerationen? Ange din e-postadress och klicka på "Avsluta"

Facebook

Dela gärna våra recept på facebook och kika in på vår facebook sida.

https://www.facebook.com/odensemarcipan.sverige

 

  • Juridik
  • Om Odense
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: 020-295200 - kundeservice@odense-marcipan.dk