• Kvalitet
  • Kontakta oss
  • Om Odense
  • Inspirationsbroschyr
  • Facebook
  • YouTube
Svenska
Dansk Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Recept-
    • Påsk
    • Vår & Sommar
    • Halloween
    • Jul & Nyår
    • Övriga bakverk
    • Desserter
    • Marsipanfigurer
    • Kokosmassa
    • Semlor
    • Konfekt
    • Tårtor
    • Småkakor
  • Odense produkter+
    • Mandelmassa av högsta kvalitet
    • Marsipan+
      • Figurmarsipan
      • Marsipanlock som är lätta att forma
    • Choklad som gör det lätt att lyckas+
      • Chokladknappar
    • Nougat med det lilla extra
    • Glassås med vuxen smak
    • Sockermassa
    • Dekorationspulver & Strössel
  • Nyhetsbrev
  • Tips och trix+
    • Bröllopstårta
    • Chokladdekorationer
    • Chokladgaller
    • Chokladspån
    • Marsipanblommor
    • Marsipanrosor
    • Mandelmassaspån
    • Förvaring av julkonfekt
    • Chokladknappar
    • Smält choklad
    • Kavla marsipan
    • Gör din egen kakaomandelmassa
    • Chokladfjäder
    • Gör din egen skogsbärsmandelmassa
    • Chokladstjärna
    • Enkla marsipanrosor
    • Marsipanöverdrag
    • Mönstermallar chokladdekorationer
    • Färgnyansera fondanter
    • Dekorera med fondant: Liljekonvalj
    • Dekorera med fondant; Vallmo
    • Dekorera med fondantros
    • Så kavlar du ut fondant
    • Så täcker du en kaka med fondant
    • Så flätar du fondantband till cupcakes
    • Så gör du fondantband och rosett
Se alle resultater
Stäng

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka här och anmäl dig. Du får bakningstips, recept inför högtider och inte minst bra erbjudanden från oss.

Ruby chokladtårta

Andra recept

Chunky cookies

Polkatårta

Glasspinnar med björnbär och mandelmassa

Nougataffogato -en lätt och läcker dessert

Små mandelpajer med hallon och vaniljkräm

Se fler recept Sök i mina ingredienser
Föregående recept | Nästa recept
  • Ruby chokladkaka 1
    Ruby chokladkaka 1
  • Ruby chokladkaka 2
    Ruby chokladkaka 2
Föregående foto | Nästa foto

Kommentarer (0)

Skriv kommentar

Betyg ( ) 3 75

Svårighet

Beredning
30 min

Total tid
1 t

Personer
12

Så gör du Ruby chokladtårta

  1. Botten: Blanda mandelmassa och socker väl. Tillsätt äggvitorna lite åt gången. Därefter tillsätts bakpulver och vaniljsocker och till sist de grovt hackade mandlarna. Blanda samman väl och häll i en smord springform på ca 20 cm.
  2. Grädda 35-40 min i varmluftsugn på 185°C.
  3. Ta ut och låt svalna. Bred ut ett tunnt lager hallonsylt över bottnen.
  4. Ruby chokladmousse: Lägg gelatin i en skål kallt vatten.
  5. Koka upp 1 dl grädde och häll över knapparna. Krama ur gelatinet och lägg i. Vispa samman med en elvisp och sätt åt sidan tills blandningen är rumstempererad.
  6. Vispa upp 1 dl grädde och vänd ned i chokladblandningen. Rör samman och häll sedan moussen över den avsvalnade bottnen.
  7. Ställ kakan i kylen över natten.
  8. Innan servering: Ta ut kakan ur kylen och ur springformen. Dekorera med färska bär, skogssyra och Bronscrunch.

Kommentarer

Vi svarar inte på kommentarer här. Kontakta oss här.

Ingredienser

  • 120 g ODENSE Mandelmassa Lyx
  • 140 g socker
  • 100 g äggvita/or
  • 7 g bakpulver
  • 5 g vaniljsocker
  • 100 g mandlar, hackade
  • 50 g hallonmarmelad
  • Ruby chokladmousse
  • 1 dl vispgrädde
  • 180 g ODENSE Ruby Chokladknappar
  • 1 dl vispgrädde vispad
  • 4 blad gelatin
  • Dekoration
  • Färska bär
  • Skogssyra
  • ODENSE Brons crunch

Tips

  • Skriv ut receptet
  • Skicka till e-mail

Skicka till e-mail

Ruby chokladtårta


Avsändarens e-postadress *

Mottagarens e-postadress *

Meddelande till mottagare

Meddelandet har skickats


Alla fält med * måste fyllas i

Nyhetsbrev

  • Recept, tips och tricks för alla tillfällen året runt
  • Nyheter och information om produkter och tävlingar
  • Du kommer att få ca ett nyhetsbrev per månad
  • Det är snabbt och enkelt att avregistrera

 

Abonnera på nyhetsbrev Avsluta

Vill du avsluta prenumerationen? Ange din e-postadress och klicka på "Avsluta"

Facebook

Dela gärna våra recept på facebook och kika in på vår facebook sida.

https://www.facebook.com/odensemarcipan.sverige

 

  • Juridik
  • Om Odense
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: 020-295200 - kundeservice@odense-marcipan.dk