Svårighet
Beredning
30 min
Total tid
1 t
Personer
12
Så gör du Ruby chokladtårta
- Botten: Blanda mandelmassa och socker väl. Tillsätt äggvitorna lite åt gången. Därefter tillsätts bakpulver och vaniljsocker och till sist de grovt hackade mandlarna. Blanda samman väl och häll i en smord springform på ca 20 cm.
- Grädda 35-40 min i varmluftsugn på 185°C.
- Ta ut och låt svalna. Bred ut ett tunnt lager hallonsylt över bottnen.
- Ruby chokladmousse: Lägg gelatin i en skål kallt vatten.
- Koka upp 1 dl grädde och häll över knapparna. Krama ur gelatinet och lägg i. Vispa samman med en elvisp och sätt åt sidan tills blandningen är rumstempererad.
- Vispa upp 1 dl grädde och vänd ned i chokladblandningen. Rör samman och häll sedan moussen över den avsvalnade bottnen.
- Ställ kakan i kylen över natten.
- Innan servering: Ta ut kakan ur kylen och ur springformen. Dekorera med färska bär, skogssyra och Bronscrunch.
Kommentarer (0)
Skriv kommentar