• Kvalitet
  • Kontakta oss
  • Om Odense
  • Inspirationsbroschyr
  • Facebook
  • YouTube
Svenska
Dansk Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Recept-
    • Påsk
    • Vår & Sommar
    • Halloween
    • Jul & Nyår
    • Övriga bakverk
    • Desserter
    • Marsipanfigurer
    • Kokosmassa
    • Semlor
    • Konfekt
    • Tårtor
    • Småkakor
  • Odense produkter+
    • Mandelmassa av högsta kvalitet
    • Marsipan+
      • Figurmarsipan
      • Marsipanlock som är lätta att forma
    • Choklad som gör det lätt att lyckas+
      • Chokladknappar
    • Nougat med det lilla extra
    • Glassås med vuxen smak
    • Sockermassa
    • Dekorationspulver & Strössel
  • Nyhetsbrev
  • Tips och trix+
    • Bröllopstårta
    • Chokladdekorationer
    • Chokladgaller
    • Chokladspån
    • Marsipanblommor
    • Marsipanrosor
    • Mandelmassaspån
    • Förvaring av julkonfekt
    • Chokladknappar
    • Smält choklad
    • Kavla marsipan
    • Gör din egen kakaomandelmassa
    • Chokladfjäder
    • Gör din egen skogsbärsmandelmassa
    • Chokladstjärna
    • Enkla marsipanrosor
    • Marsipanöverdrag
    • Mönstermallar chokladdekorationer
    • Färgnyansera fondanter
    • Dekorera med fondant: Liljekonvalj
    • Dekorera med fondant; Vallmo
    • Dekorera med fondantros
    • Så kavlar du ut fondant
    • Så täcker du en kaka med fondant
    • Så flätar du fondantband till cupcakes
    • Så gör du fondantband och rosett
Se alle resultater
Stäng

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka här och anmäl dig. Du får bakningstips, recept inför högtider och inte minst bra erbjudanden från oss.

Jordgubbs- och pistagekrans

Andra recept

Chunky cookies

Glasspinnar med björnbär och mandelmassa

Nougataffogato -en lätt och läcker dessert

Små mandelpajer med hallon och vaniljkräm

Se fler recept Sök i mina ingredienser
Föregående recept | Nästa recept
  • Jordgubbs och pistagekrans
    Jordgubbs och pistagekrans

Kommentarer (0)

Skriv kommentar

Betyg ( ) 3 4

Svårighet

Beredning
1 t

Total tid
3 t 25 min

Personer
8

En riktigt läcker sommarkrans. Perfekt till midsommar!

Så gör du Jordgubbs- och pistagekrans

  1. Pistagemördeg: Rör samman det mjuka smöret, florsockret och saltet i en skål. Rör ner ett ägg. Mal ner pistagenötterna till ett fint mjöl i en mandelkvarn eller mixer, och rör ner det i degen tillsammans med vetemjölet utan att knåda den för mycket. Svep in mördegen i plastfolie, och låt den ligga i kylskåpet i en timme.
  2. Kavla ut degen tunnt. Placera den lilla tårtringen i mitten av den stora, så det blir ett hål i mitten. Kläd försiktigt tårtformen med degen. Ställ sedan tårtbottnen i frysen i 1 timme.
  3. Pistagemazarin: Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn (detta är enklast om mandelmassan är väl kyld). Blanda samman den grovrivna mandelmassan, socker och mjukt smör i en skål. Tillsätt ägg, och vispa samman tills det blandat sig till en enhetlig massa. Mal pistagekärnorna till ett fint mjöl, och vänd ner det i mazarinmassan tillsammans med mandellikör och salt. Fördela pistagemassan i den kalla tårtbottnen, och grädda i ugnen under ca 25 minuter. Låt svalna på ett galler och avlägsna försiktigt ringarna.
  4. Vit chokladkräm: Lägg gelatinblad i en skål med vatten i ca 10 min. Hacka chokladen fint, och häll den i en skål. Värm upp grädde och vaniljsocker till kokpunkten i en gryta. Krama gelatinbladet fritt från vatten, och smält det i den varma grädden. Häll upp gräddblandningen i skålen med chokladen, och rör samman med en degskrapa tills chokladen är smält och krämen är slät. Täck skålen med plastfolie och förvara den i kylskåpet i minst 4 tim, eller tills krämen är helt kall.
  5. Servering: Vispa chokladkrämen luftig med en elvisp. Fördela den i en spritspåse med runt tyll, och spritsa ut små toppar av kräm på tårtan. Skölj och ansa jordgubbarna och skär dem i halvor. Dekorera med jordgubbshalvorna på tårtan, och pynta med grovt hackade pistagenötter och myntablad. Serveras genast.

Kommentarer

Vi svarar inte på kommentarer här. Kontakta oss här.

Ingredienser

  • Pistagemördeg
  • 75 g mjukt smör
  • 50 g florsocker
  • 1 nypa salt
  • 1/2 ägg
  • 25 g osaltade pistachio kärnor
  • 125 g vetemjöl
  • 1 tårtring 20 cm
  • 1 tårtring 6 cm
  • Pistagemazarin
  • 80 g ODENSE Mandelmassa Lyx
  • 80 g socker
  • 80 g mjukt smör
  • 1 1/2 ägg
  • 25 g osaltade pistachio kärnor
  • 1 msk mandellikör, t.ex. Amaretto
  • 1 nypa salt
  • Vit chokladkräm
  • 1 blad gelatin
  • 50 g ODENSE Chokladknappar, vit
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • Pynt
  • 250 g jordgubbar
  • 15 g pistagenötter, osaltade
  • mynta, färsk

Tips

När det står att du ska använda ½ ägg i receptet kan du med fördel först slå ägget i en skål och vispa upp det för att enklare kunna hälla hälften i degen.

  • Skriv ut receptet
  • Skicka till e-mail

Skicka till e-mail

Jordgubbs- och pistagekrans


Avsändarens e-postadress *

Mottagarens e-postadress *

Meddelande till mottagare

Meddelandet har skickats


Alla fält med * måste fyllas i

Nyhetsbrev

  • Recept, tips och tricks för alla tillfällen året runt
  • Nyheter och information om produkter och tävlingar
  • Du kommer att få ca ett nyhetsbrev per månad
  • Det är snabbt och enkelt att avregistrera

 

Abonnera på nyhetsbrev Avsluta

Vill du avsluta prenumerationen? Ange din e-postadress och klicka på "Avsluta"

Facebook

Dela gärna våra recept på facebook och kika in på vår facebook sida.

https://www.facebook.com/odensemarcipan.sverige

 

  • Juridik
  • Om Odense
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: 020-295200 - kundeservice@odense-marcipan.dk