Svårighet
Beredning
Total tid
Antal
Ca 30 bitar
Så gör du Mazarinkaka med limesmak
- Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop alla ingredienser till kakbottnen. Tryck ut degen i en långpanna och låt den vila i kylen, ca 30 min.
- Förgrädda kakbottnen mitt i ugnen, ca 20 minuter.
- Börja med fyllningen: Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Tillsätt smör och ägg. OBS! Ta ett ägg i taget och rör samman till en smet.
- Riv limeskalet och rör ner det i fyllningen.
- Häll fyllningen över kakbottnen och grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.
- Ta ut kakan och låt den svalna innan du skär upp i bitar.
- Rör samman florsocker och vatten. Tillsätt rivet limeskal. Häll glasyr över kakbitarna.
- Dekorera med färska blåbär och riv över lite vit choklad.
Kommentarer (1)
Skriv kommentar