Svårighet
Beredning
45
Total tid
1
Så gör du Rabarber & jordgubbssoppa med mandelknappar och vaniljfluff
- Koka samman rabarberstjälkar, socker, vaniljstång, vatten och 8 av jordgubbarna. När rabarberstjälkarna kokat sönder silas soppan och smakas av med vinet.
- Tillsätt de små rabarbertärningarna och låt soppan kallna.
- Sätt ugnen på 200°C. Rulla ut mandelmassan till små rullar som skärs i 5mm skivor, platta till dem lätt och doppa dem i kanelsockret. Baka av i ca 10 minuter tills kanterna börjar få färg.
- Vispa äggvita med 25 g av sockret till ett fast skum, tillsätt resten av sockret och vaniljmärgen och vispa till en styv maräng. Smörj under tiden små formar, typ äggkoppar, med lite matolja.
- Spritsa fluffet i formarna. Ställ in dem i micron på full effekt i 15 sekunder precis innan servering. Fluffet ska puffa upp sig.
- Vid servering - klyfta jordgubbar och lägg dem i soppan, lägg fluffet i soppan och servera knapparna vid sidan av.
Kommentarer (0)
Skriv kommentar