Svårighet
Beredning
20 min
Total tid
1 t 5 min
Personer
8-10
Så gör du Rulltårta med mandelmaräng och sommarbär
- Vispa äggvitorna hårda. Vispa i hälften av sockret, lite åt gången. Vänd ner resten av sockret och ättikan och fortsätt sedan vispa till det är helt styvt.
- Riv ner mandelmassan i marängen, tillsätt mjöl och vänd ner det snabbt.
- Bred ut marängen på en bakplåt med bakplåtspapper ca 22 x 30 cm. Grädda ca 45 min i 125°C.
- Vänd över marängen på ett nytt bakplåtspapper och dra av det gamla från botten. Låt svalna.
- Vispa grädden och fördela på marängen. strö krossad choklad och bär över grädden.
- Låt det stå och dra lite innan du rullar ihop tårtan så går det lättare att rulla. Dekorera eventuellt med lite florsocker och severa genast.
Kommentarer (1)
Skriv kommentar