• Kvalitet
  • Kontakta oss
  • Om Odense
  • Inspirationsbroschyr
  • Facebook
  • YouTube
Svenska
Dansk Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Recept-
    • Påsk
    • Vår & Sommar
    • Halloween
    • Jul & Nyår
    • Övriga bakverk
    • Desserter
    • Marsipanfigurer
    • Kokosmassa
    • Semlor
    • Konfekt
    • Tårtor
    • Småkakor
  • Odense produkter+
    • Mandelmassa av högsta kvalitet
    • Marsipan+
      • Figurmarsipan
      • Marsipanlock som är lätta att forma
    • Choklad som gör det lätt att lyckas+
      • Chokladknappar
    • Nougat med det lilla extra
    • Glassås med vuxen smak
    • Sockermassa
    • Dekorationspulver & Strössel
  • Nyhetsbrev
  • Tips och trix+
    • Bröllopstårta
    • Chokladdekorationer
    • Chokladgaller
    • Chokladspån
    • Marsipanblommor
    • Marsipanrosor
    • Mandelmassaspån
    • Förvaring av julkonfekt
    • Chokladknappar
    • Smält choklad
    • Kavla marsipan
    • Gör din egen kakaomandelmassa
    • Chokladfjäder
    • Gör din egen skogsbärsmandelmassa
    • Chokladstjärna
    • Enkla marsipanrosor
    • Marsipanöverdrag
    • Mönstermallar chokladdekorationer
    • Färgnyansera fondanter
    • Dekorera med fondant: Liljekonvalj
    • Dekorera med fondant; Vallmo
    • Dekorera med fondantros
    • Så kavlar du ut fondant
    • Så täcker du en kaka med fondant
    • Så flätar du fondantband till cupcakes
    • Så gör du fondantband och rosett
Se alle resultater
Stäng

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka här och anmäl dig. Du får bakningstips, recept inför högtider och inte minst bra erbjudanden från oss.

Sagolika tårtan

Andra recept

Chunky cookies

Polkatårta

Glasspinnar med björnbär och mandelmassa

Nougataffogato -en lätt och läcker dessert

Små mandelpajer med hallon och vaniljkräm

Se fler recept Sök i mina ingredienser
Föregående recept | Nästa recept
  • Sagolikatartan
    Sagolikatartan

Kommentarer (0)

Skriv kommentar

Betyg ( ) 4 2

Svårighet

Beredning

Total tid

Antal
10

Den ljuvliga fyllningen av jordgubbs- och passionsmousse är helt enkelt sagolikt god.

Så gör du Sagolika tårtan

  1. TÅRTA. Använd färdig tårtbotten eller baka efter vårt grundrecept. Låt svalna.
  2. Gör en sats mousse, se grundrecept. Mixa jordgubbarna, rör ner dem och tillsätt ett extra gelatinblad.
  3. Gör ytterligare en sats mousse och blanda i fruktköttet från passionsfrukten.
  4. Häll jordgubbs- och passionsmoussen i två spritspåsar och låt stelna i kylen i minst 2 timmar.
  5. Dela tårtbottnen i tre delar. Spritsa jordgubbsmousse på det understa skiktet. Lägg på ett lager tårtbotten och spritsa på passionsmousse, men spara lite. Lägg på den sista tårtbottnen och täck med ett tunt lager passionsmousse.
  6. DEKORATION. Täck tårtan med marsipanlocket.
  7. Smält chokladen över ett vattenbad
  8. Vik ett bakplåtspapper på mitten. (Placera pappret i en uppslagen bok så viket hamnar mitt i boken. Då får fjärilens vingar stöd när du sedan spritsar ut den på bakplåtspappret.)
  9. Häll den vita chokladen i en spritspåse och klipp ett litet hål. Spritsa ut fjärilar på bakplåtspappret och se till att fjärilskroppen hamnar mitt i viket. Låt stelna i kylen.
  10. Spritsa prickar av vit choklad på toppen av tårtan, ta loss chokladfjärilarna från bakplåtspappret och fäst dem med lite smält choklad på tårtan.
  11. Kavla ut den vita marsipanen och skär långa band. Gör randmönster i det ena bandet med hjälp av en gaffel.
  12. Fäst de båda banden runt tårtan.

Kommentarer

Vi svarar inte på kommentarer här. Kontakta oss här.

Ingredienser

  • TÅRTBOTTEN
  • Köp färdig tårtbotten eller baka efter vårt grundrecept.
  • JORDGUBBSMOUSSE
  • 1 sats mousse, se grundrecept
  • 1 gelatinblad
  • 200 g jordgubbar
  • PASSIONSMOUSSE
  • 1 sats mousse, se grundrecept
  • 4 passionsfrukter
  • DEKORATION
  • 1 st ODENSE Marcipanlock rosa
  • 200 g ODENSE Vit Choklad

Tips

Vill du göra en bröllopstårta? Byt ut det rosa marsipanlocket mot ett vitt!

  • Skriv ut receptet
  • Skicka till e-mail

Skicka till e-mail

Sagolika tårtan


Avsändarens e-postadress *

Mottagarens e-postadress *

Meddelande till mottagare

Meddelandet har skickats


Alla fält med * måste fyllas i

Nyhetsbrev

  • Recept, tips och tricks för alla tillfällen året runt
  • Nyheter och information om produkter och tävlingar
  • Du kommer att få ca ett nyhetsbrev per månad
  • Det är snabbt och enkelt att avregistrera

 

Abonnera på nyhetsbrev Avsluta

Vill du avsluta prenumerationen? Ange din e-postadress och klicka på "Avsluta"

Facebook

Dela gärna våra recept på facebook och kika in på vår facebook sida.

https://www.facebook.com/odensemarcipan.sverige

 

  • Juridik
  • Om Odense
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: 020-295200 - kundeservice@odense-marcipan.dk