Svårighet
Beredning
Total tid
Antal
10
Så gör du Sagolika tårtan
- TÅRTA. Använd färdig tårtbotten eller baka efter vårt grundrecept. Låt svalna.
- Gör en sats mousse, se grundrecept. Mixa jordgubbarna, rör ner dem och tillsätt ett extra gelatinblad.
- Gör ytterligare en sats mousse och blanda i fruktköttet från passionsfrukten.
- Häll jordgubbs- och passionsmoussen i två spritspåsar och låt stelna i kylen i minst 2 timmar.
- Dela tårtbottnen i tre delar. Spritsa jordgubbsmousse på det understa skiktet. Lägg på ett lager tårtbotten och spritsa på passionsmousse, men spara lite. Lägg på den sista tårtbottnen och täck med ett tunt lager passionsmousse.
- DEKORATION. Täck tårtan med marsipanlocket.
- Smält chokladen över ett vattenbad
- Vik ett bakplåtspapper på mitten. (Placera pappret i en uppslagen bok så viket hamnar mitt i boken. Då får fjärilens vingar stöd när du sedan spritsar ut den på bakplåtspappret.)
- Häll den vita chokladen i en spritspåse och klipp ett litet hål. Spritsa ut fjärilar på bakplåtspappret och se till att fjärilskroppen hamnar mitt i viket. Låt stelna i kylen.
- Spritsa prickar av vit choklad på toppen av tårtan, ta loss chokladfjärilarna från bakplåtspappret och fäst dem med lite smält choklad på tårtan.
- Kavla ut den vita marsipanen och skär långa band. Gör randmönster i det ena bandet med hjälp av en gaffel.
- Fäst de båda banden runt tårtan.
Kommentarer (0)
Skriv kommentar