Svårighet
Beredning
45 min
Total tid
3 t
Antal
8
Små läckerheter som gör sig perfekt till sommarfikan.
Så gör du Små mandelpajer med hallon och vaniljkräm
- Mördeg: Rör samman mjukt smör, florsocker, vaniljkornen från den urskrapade vaniljstången och salt i en skål. Rör i ägg. Tillsätt mandelmjöl och vetemjöl, och blanda försiktigt samman degen utan att den knådas för mycket. Svep in mördegen i plastfolie, och lägg den i kylskåpet i 1 tim.
- Kavla ut degen tunnt med en brödkavel på ett bakbord med lite utstrött mjöl.
- Kläd formarna med degen, och skär bort överskottet så att pajerna får en fin och jämn kant. Ställ in i frysen i 1 tim.
- Mazarin: Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn (detta är enklast om Mandelmassan är kall). Blanda den grovrivna mandelmassan med socker i en skål. Tillsätt det mjuka smöret och rör samman. Tillsätt ägg, och vispa tills det bliver en jämn massa. Mal hasselnötterna till ett fint mjöl och rör ner det i mazarinmassan ev. tillsammans med hasselnötslikör.
- Sätt ugnen på 175°. Ta ut pajbottnarna ur frysen och fördela mazatinmassan i dem. Grädda i ugnen ca 20 min, tills de är lätt gyllene och genomgräddade. Ta ut dem placera dem på ett galler för att svalna.
Kommentarer (0)
Skriv kommentar