• Kvalitet
  • Kontakta oss
  • Om Odense
  • Inspirationsbroschyr
  • Facebook
  • YouTube
Svenska
Dansk Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Recept-
    • Påsk
    • Vår & Sommar
    • Halloween
    • Jul & Nyår
    • Övriga bakverk
    • Desserter
    • Marsipanfigurer
    • Kokosmassa
    • Semlor
    • Konfekt
    • Tårtor
    • Småkakor
  • Odense produkter+
    • Mandelmassa av högsta kvalitet
    • Marsipan+
      • Figurmarsipan
      • Marsipanlock som är lätta att forma
    • Choklad som gör det lätt att lyckas+
      • Chokladknappar
    • Nougat med det lilla extra
    • Glassås med vuxen smak
    • Sockermassa
    • Dekorationspulver & Strössel
  • Nyhetsbrev
  • Tips och trix+
    • Bröllopstårta
    • Chokladdekorationer
    • Chokladgaller
    • Chokladspån
    • Marsipanblommor
    • Marsipanrosor
    • Mandelmassaspån
    • Förvaring av julkonfekt
    • Chokladknappar
    • Smält choklad
    • Kavla marsipan
    • Gör din egen kakaomandelmassa
    • Chokladfjäder
    • Gör din egen skogsbärsmandelmassa
    • Chokladstjärna
    • Enkla marsipanrosor
    • Marsipanöverdrag
    • Mönstermallar chokladdekorationer
    • Färgnyansera fondanter
    • Dekorera med fondant: Liljekonvalj
    • Dekorera med fondant; Vallmo
    • Dekorera med fondantros
    • Så kavlar du ut fondant
    • Så täcker du en kaka med fondant
    • Så flätar du fondantband till cupcakes
    • Så gör du fondantband och rosett
Se alle resultater
Stäng

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka här och anmäl dig. Du får bakningstips, recept inför högtider och inte minst bra erbjudanden från oss.

Små mandelpajer med hallon och vaniljkräm

Andra recept

Chunky cookies

Polkatårta

Glasspinnar med björnbär och mandelmassa

Nougataffogato -en lätt och läcker dessert

Se fler recept Sök i mina ingredienser
Föregående recept | Nästa recept
  • Små mandelpajer med hallon
    Små mandelpajer med hallon

Kommentarer (0)

Skriv kommentar

Betyg ( ) 3 3

Svårighet

Beredning
45 min

Total tid
3 t

Antal
8

Små läckerheter som gör sig perfekt till sommarfikan.

Så gör du Små mandelpajer med hallon och vaniljkräm

  1. Mördeg: Rör samman mjukt smör, florsocker, vaniljkornen från den urskrapade vaniljstången och salt i en skål. Rör i ägg. Tillsätt mandelmjöl och vetemjöl, och blanda försiktigt samman degen utan att den knådas för mycket. Svep in mördegen i plastfolie, och lägg den i kylskåpet i 1 tim.
  2. Kavla ut degen tunnt med en brödkavel på ett bakbord med lite utstrött mjöl.
  3. Kläd formarna med degen, och skär bort överskottet så att pajerna får en fin och jämn kant. Ställ in i frysen i 1 tim.
  4. Mazarin: Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn (detta är enklast om Mandelmassan är kall). Blanda den grovrivna mandelmassan med socker i en skål. Tillsätt det mjuka smöret och rör samman. Tillsätt ägg, och vispa tills det bliver en jämn massa. Mal hasselnötterna till ett fint mjöl och rör ner det i mazarinmassan ev. tillsammans med hasselnötslikör.
  5. Sätt ugnen på 175°. Ta ut pajbottnarna ur frysen och fördela mazatinmassan i dem. Grädda i ugnen ca 20 min, tills de är lätt gyllene och genomgräddade. Ta ut dem placera dem på ett galler för att svalna.

Kommentarer

Vi svarar inte på kommentarer här. Kontakta oss här.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 75 g mjukt smör
  • 50 g florsocker
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 nypa salt
  • 1/2 ägg
  • 25 g mandelmjöl
  • 130 g vetemjöl
  • 8 små tårtringar eller -formar med lös botten
  • Mazarin
  • 80 g ODENSE Mandelmassa Lyx
  • 80 g socker
  • 80 g mjukt smör
  • 1 1/2 ägg
  • 25 g hasselnötter
  • 2 msk hasselnötslikör, t.ex. Frangelico
  • 100 g ODENSE Nougat
  • Till servering
  • 400 g färska hallon
  • Färdig vaniljsås eller -kräm uppvispad med grädde

Tips

När det står att du ska använda ½ ägg i receptet kan du med fördel först slå ägget i en skål och vispa upp det för att enklare kunna hälla hälften i degen.

  • Skriv ut receptet
  • Skicka till e-mail

Skicka till e-mail

Små mandelpajer med hallon och vaniljkräm


Avsändarens e-postadress *

Mottagarens e-postadress *

Meddelande till mottagare

Meddelandet har skickats


Alla fält med * måste fyllas i

Nyhetsbrev

  • Recept, tips och tricks för alla tillfällen året runt
  • Nyheter och information om produkter och tävlingar
  • Du kommer att få ca ett nyhetsbrev per månad
  • Det är snabbt och enkelt att avregistrera

 

Abonnera på nyhetsbrev Avsluta

Vill du avsluta prenumerationen? Ange din e-postadress och klicka på "Avsluta"

Facebook

Dela gärna våra recept på facebook och kika in på vår facebook sida.

https://www.facebook.com/odensemarcipan.sverige

 

  • Juridik
  • Om Odense
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: 020-295200 - kundeservice@odense-marcipan.dk