Julrulltårta 15
Perfekt till lussefikat!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 15 st
- 3 Ägg
- 1,50 dl Socker
- 0,75 Vetemjöl
- 1 tsk Bakpulver
- 2 msk
-
Fyllning
- 1 msk Smör
- 1 dl Vispgrädde
-
Dekoration
Så här gör du
-
Sätt ugnen på 200°.
-
Vispa ägg och socker poröst. Sikta ner mjöl, bakpulver och kakao.
-
Bred ut smeten i en långpanna täckt med bakplåtspapper.
-
Grädda mitt i ugnen, ca 5 min. Se till att kakan inte bränns.
-
Ta ut kakan.
-
Vänd kakan och lägg den på ett nytt bakplåtspapper som är täckt med ett tunt lager socker. Låt kakan kallna.
-
FYLLNING
-
Smält smör och choklad tillsammans med vispgrädde. Rör om. Låt fyllningen svalna så den stelnar lite.
-
Bred den ljumma fyllningen över kakan och rulla samman till en rulltårta.
-
Lägg rulltårtan med skarven nedåt på ett fat.
-
DEKORATION
-
Smält chokladen över vattenbad, se sid 9. Smält mörk choklad för sig och vit för sig.
-
Ringla choklad över rulltårtan.
-
Pensla mörk choklad på några löv du plockat och låt chokladen stelna. Dra försiktigt bort löven och fäst chokladlöven på rulltårtan med en liten klick smält choklad.
-
Rulla röda små bollar av figurmarsipanen och dekorera rulltårtan.