Banan- och chokladmuffins med havrecrumble 15
Ingredienser
Receptet är beräknat för 15 st
-
Havrecrumble
- 50 g rumstempererat Smör
- 1 dl Socker
- 1 dl Havregryn
- 1 msk Kardemumma, stött
- 3 msk Vetemjöl
-
Muffinsmet
- 100 g Smör
- 2 Ägg
- 3 dl Socker
- 7 dl Vetemjöl
- 1 krm Salt
- 1 tsk ekologiskt Vaniljsocker
- 1,50 msk Kardemumma, stött
- 3 dl Mjölk
- 3 Bananer
Så här gör du
-
Sätt ugnen på 200°.
-
Havrecrumble: Blanda samman smör, socker, havregryn, riven mandelmassa, kardemumma och vetemjöl till en smulig deg.
-
Smält smöret. Maskinvispa ägg och socker så det blir vitt och pösigt. Blanda samman de torra ingredienserna först, och rör sedan växelvis ned det smälta smöret och de vispade äggen.
-
Klicka upp smeten i muffinsformar. Fyll dem till ca 2/3, toppa med skivad banan, havrecrumble och chokladknappar.
-
Grädda i ugn, ca 20-25 minuter.