Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

3 av 5 stjärnor baserat på 5 recensioner

Rulltårta med mandelmaräng och sommarbär 10

Mmm…. Klassisk rulltårta med sommarsmaker, Och så är den enkel att göra också.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 personer

Så här gör du

  1. Vispa äggvitorna hårda. Vispa i hälften av sockret, lite åt gången. Vänd ner resten av sockret och ättikan och fortsätt sedan vispa till det är helt styvt.
  2. Riv ner mandelmassan i marängen, tillsätt mjöl och vänd ner det snabbt.
  3. Bred ut marängen på en bakplåt med bakplåtspapper ca 22 x 30 cm. Grädda ca 45 min i 125°C.
  4. Vänd över marängen på ett nytt bakplåtspapper och dra av det gamla från botten. Låt svalna.
  5. Vispa grädden och fördela på marängen. strö krossad choklad och bär över grädden.
  6. Låt det stå och dra lite innan du rullar ihop tårtan så går det lättare att rulla. Dekorera eventuellt med lite florsocker och severa genast.

Relaterade recept

Produkter i receptet