Bröllopstårta

bryllupskage_topfoto
Tips och tricks till hur du bakar din egna bröllopstårta klädd i marcipan. 
Se också kavla marcipan.

bryllupskage_1 Bröllopstårtan är gjord av en tjock botten, ett tunnt band runtom, kräm i mitten och till siste en tunn botten ovanpå. 
bryllupskage_2 Bred ett tunnt lager vispad grädde på tårtan.
bryllupskage_3 Kavla ut marsipan eller använd ett färdigt marsipanlock och rulla upp det på en kavel. Det underlättar och gör att marsipanen inte går sönder då den lyfts upp från bordet. 
bryllupskage_4 Stryk ut marsipanlocket med händerna så att det ligger jämt coh inte bubblar. Och skär till sista av kanten längst ner. Se instruktionsfilm lite längre ner på sidan.
bryllupskage_5 När du gör en bröllopstårta i flera lager så ska du i varje kaka som ska bära en annan kaka sätta i små träpinnar/tandpetare. Tandpetarna skall vara kakans höjd och du sätter dem runt som på bilden.
bryllupskage_6 Innan du placerar en kakdel uppepå en annan så klipp till en pappcirkel i kakans storlek som den kan stå på. Då blir din tårta stadig och fin. Nu är den färdig att pyntas!

Här kan du se en instruktionsfilm som visar hur du får på marsipanlocket riktigt snyggt på din tårta.

Överdrag med färdiga marsipanlock http://i.vimeocdn.com/video/479133171_640.jpg