Förvaring av julkonfekt

konfekt_2007
När familjen lagt ner tid och energi på att laga läckerheter till julen så är det viktigt att den förvaras rätt så att den håller smak och färskhet. 

ODENSEs Chefskonditor rekomenderar att konfekten förvaras i tätslutande burk vid ca 12 grader. Har du ingen möjlighet till just denna temperatur så kan du med fördel förvara konfekten kyligt tex i en sval källare eller i grönsakslådan i kylskåpet. 

När man tar ut konfekten ur kylskåpet skall den gärna få stå ca 30 min med locket på i rumstemperatur. Då kommer eventuell kondens inet att sätta sig på konfekten utan på lådan. 

Om du sätter in konfekten i kylskåp så är det viktigt att den inte kommer direkt från ett varmt kök, då kan konfekten lätt bli missfärgad och fläckig. Optimalt är att inte utsätta konfekt för mer än en temperaturskillnad på 10 grader. 

Konfekt som förvaras på ett riktigt sätt har en hållbarhet på ca 3 veckor.