Svårighetsgrad
Arbetstid
45 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,5 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 10 recensioner

Mandelsnäckor med mandelmassa 20

Vill du bjuda din familj och dina vänner på något gott hembakat? Prova då detta recept på de godaste kanelsnäckorna bakade med en härlig marsipanbotten. 

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 st

  • 5 dl Mjölk
  • 1 Jäst för söta degar
  • 1,50 dl Socker
  • 2 tsk Kardemumma, stött
  • 1 tsk Salt
  • 150 g Smör
  • 1 Ägg
  • 12 dl Vetemjöl
  • 2 Ägg till pensling

Så här gör du

Deg:
  • Sätt på ugnen på 180°.
  • Värm mjölken till fingervarm temperatur. Häll mjölken i en bunke och lös upp jästen i mjölken.
  • Tillsätt socker, salt och kardemumma. Skär smöret i bitar och rör ihop det med 1 ägg.
  • Blanda i mjölet (lite i taget) tills du har en smidig deg. Låt jäsa i ca 30 minuter.
Fyllning:
  • Blanda marsipan och socker till en jämn smet.
  • Tillsätt sedan smöret lite i taget och rör om.
Montering:
  • Kavla ut degen så att den mäter ca 45x30 cm.
  • Bred ut mandelmassan jämnt över hela degen.
  • Rulla sedan degen på långsidan till en rulle (börja uppifrån och rulla neråt).
  • Skär 20 skivor/rullar av rulle och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda kanelsnäckorna i ca 12-15 minuter.
  • Dekorera snäckorna med glasyr och eventuellt grovhackad mandel.

Produkter i receptet