Svårighetsgrad
Arbetstid
25 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
3,5 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 39 recensioner

Nougat- och mandeltårta 6

En lättbakad, glutenfri tårta med mandelbotten, chokladtryffel, krämig nougatfrosting och rostad
mandelmassa.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 6 personer

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Botten:
1. Klä en springform, ca 20 cm, med bakplåtspapper i botten och längs insidan av kanterna.
2. Sätt ugnen på 200 grader och ställ in ett galler i mitten av ugnen.
3. Riv mandelmassan grovt, lägg undan ca 20 g till topping.
4. Vispa mandelmassa, potatismjöl och ägg till en smet, häll i formen och jämna till.
5. Grädda i ca 20 minuter eller tills botten rest sig i mitten. Ta ut och använd baksidan av en sked för att försiktigt pressa ner och jämna till botten.

Chokladtryffel:
6. Häll chokladknapparna i en mikrotålig skål tillsammans med grädde.
7. Smält i mikro på låg temperatur under korta intervaller, rör om emellanåt, tills du har en slät chokladkräm.
8. Häll chokladen ovanpå botten, jämna till och ställ in i kylen för att stelna, 1-2 timmar.

Nougatkräm:
9. Dela och vispa nougaten krämig.
10. Tillsätt Mascarponeosten och vispa till en fluffig kräm.
11. Bred ut krämen jämnt ovanpå chokladtryffeln, ställ i kylen en timme.

Rostad mandel:
12. Rosta den rivna mandelmassan i en torr stekpanna på medelvärme tills den fått färg. Rör om då & då.
13. Toppa tårtan med mandelmassan och ev flingsalt. Servera gärna med syrliga bär.

Produkter i receptet