Marsipanrosor
Använd 400 g marsipan till ca 9 marsipanrosor.
Använd figurmarsipan i önskad färg eller använd karamellfärg till att färga marsipanen i den nyans du vill ha.
Rulla ut marsipanen i en tunn rulle och skär av små bitar. Börja med att göra en liten kägla/droppe som ska vara mitten av rosen.
Tryck ut de små marsipanbitarna till blad mellan två bitar plast. Bladen ska vara tunnare på ena sidan.
| Fäst det första bladet på mitten av droppen med den tunna sidan av bladet uppåt. |
| Fortsätt med att sätta blad runtom tills rosen har önskad storlek. |
| Böj ut kanterna på bladen mot de yttre bladen. |
| Rulla rosen mellan fingrarna så du får ett bra avslut undertill och kan skära bort överflödig marsipan. |
| Så, nu är din ros klar! |
Titta gärna på videon som visar hur du gör riktigt fina marsipanrosor. Det går lika bra att använda figurmarsipan som att blanda mandelmassa med florsocker och honung.