Nu är chokladen klar för användning. Beräkna ca 2 timmar för chokladen att stelna helt vid ca 12-14 grader. |
Smält choklad
Det är en liten konstform att arbeta med smält choklad, den blir lätt för varm, eller för kall, och då är den knepig att arbeta med. Men genom att följa dessa enkla tips så hjälper vi dig lyckas med en perfekt tempererad choklad.
Du kan även använda Chokladknappar om du ska smälta choklad.
Titta på vår instruktionsvideo här nedan (på danska).
Så här smälter du choklad:
Koka upp 1 l vatten i en kastrull. Hacka chokladen på en skärbräda. |
Ta kastrullen av värmen. Ställ en glasskål över vattenbadet och lägg 2/3 av chokladen i skålen. |
Låt chokladen smälta under omrörning ca 10 minuter. |
Sätt ner skålen vid sidan. |
Tillsätt resten av chokladen och låt den smälta under omrörning, ca 10 minuter. |