Smält choklad

Det är en liten konstform att arbeta med smält choklad, den blir lätt för varm, eller för kall, och då är den knepig att arbeta med. Men genom att följa dessa enkla tips så hjälper vi dig lyckas med en perfekt tempererad choklad.

Du kan även använda Chokladknappar om du ska smälta choklad. 

Titta på vår instruktionsvideo här nedan (på danska).

Chokoladetemperering 01

Så här smälter du choklad:

Koka upp 1 l vatten i en kastrull.
Hacka chokladen på en skärbräda.
Chokoladetemperering 02
Ta kastrullen av värmen. Ställ en glasskål över vattenbadet och lägg 2/3 av chokladen i skålen.
Chokoladetemperering 03
Låt chokladen smälta under omrörning ca 10 minuter. 
Chokoladetemperering 04
Sätt ner skålen vid sidan. 
Chokoladetemperering 05
Tillsätt resten av chokladen och låt den smälta udner omrörning, ca 10 minuter.
Chokoladetemperering 06
Nu är chokladen klar för användning. Beräkna ca 2 timmar för chokladen att stelna helt vid ca 12-14 grader.