Svårighetsgrad
Arbetstid
10 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
30 minuter
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Chocolate Spoons 15

Chocolate Spoons är riktigt enkla att göra. Och fantastiska att bjuda på! Spritsa gärna ner en tunn cirkel vit choklad precis innan den mörkare chokladen stelnar. Dra lite med träpinnen så bildas ett vackert mönster!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 15 st

  • 100 g ODENSE Mörk Choklad 55% 200 g eller valfri ODENSE Choklad
  • 2 dl Mjölk (1 kopp)
  • Ev. Konjak , Baileys eller liknande för smaksättning.
  • 15 st träpinnar eller träskedar
  • Dekoration

  • Mini Marshmallow

Så här gör du

  1. Temperera chokladen så den enkelt lossnar från formen
  2. Häll upp den smälta chokladen i små formar. Spetsa ev med lite whisky, cognac eller Baileys. När chokladen börjat stelna sticker du ner en sked i varje form, dekorerar med mini marshmallows och låter chokladen stelna helt.
  3. Värm mjölken, häll upp den i koppar och servera. Låt en Chocolate Spoon smälta i varje kopp. Rör runt och toppa med lite lättvispad grädde.

Relaterade recept

Produkter i receptet