Svårighetsgrad
Arbetstid
50 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Fortune cakes mandelstjärnor med nougat och choklad 25

Ingredienser

Receptet är beräknat för 25 st

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°C. Kavla ut mandelmassa till ca 3 mm tjocklek, tryck ut 25 rundlar som är ca 65 mm i diameter. Ett vanligt glas blir bra
  2. Skär nougaten i 1 cm breda stavar och sedan i 25 lika stora kuber, ungefär som hälften av en sockerbit. Lägg varje kub i mitten av mandelrundlarna, vik in kanterna, och nyp till så att det blir fyra flikar.
  3. Lägg en chokladknapp på varje kaka där flikarna möts och tryck till så att den sitter.
  4. Baka av i 10 minuter, kakorna ska bli lite gyllenbruna på kanterna. Pudra florsocker vid servering.

Relaterade recept

Produkter i receptet