Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 2 recensioner

Pannkakstårta med mascarponekräm och hallon 20

En vacker pannkakstårta med len mascarponekräm och sötsyrliga hallon blir garanterat en favorit hos dina gäster! Passar perfekt att servera som dessert eller till en lyxigare frukost!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 personer

  • Pannkakor med mandelmassa

  • 4 Ägg
  • 50 g Socker
  • 2,50 dl Mjölk
  • 200 g Vetemjöl
  • 1,50 dl Öl
  • 30 g Smör
  • Mascarponekräm

  • 450 g Mascarpone
  • 120 g Florsocker
  • 10 g Vaniljsocker
  • 3 Äggulor
  • 2 Gelatinblad Gelatin
  • 1 liter Vispgrädde
  • Topping

  • Hallon
  • Färsk Mynta
  • 50 g Florsocker

Så här gör du

Pannkakor

  1. Vispa ihop ägg, socker, mjölk och vetemjöl väl så att det inte blir några klumpar i smeten.
  2. Riv sedan ner mandelmassan fint i degen och rör försiktigt.
  3. Smält smöret och tillsätt tillsammans med ölen.
  4. Låt smeten vila i 1 timme innan du börjar steka.
  5. Använd lite smör i pannan att steka pannkakorna i. Låt pannkakorna svalna innan du sätter ihop tårtan.

Mascarponekräm

  1. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten.
    Vispa under tiden mascarponeosten tillsammans med florsocker, vaniljsocker och äggulor tills du får en jämn smet.
  2. Krama ur gelatinbladen och få bort så mycket vätska du kan, lägg sedan i en liten kastrull och smält gelatinbladen försiktigt innan du tillsätter det i smeten. Vispa ordentligt samtidigt.
  3. Vispa sedan grädden och vänd ner i mascarponesmeten. Blanda väl.
    Om mascarponekrämen verkar lite för mjuk kan den kylas innan användning. Då stelnar den lite och blir lättare att jobba med när tårtan ska sättas ihop.

Montering

  1. Börja med en pannkaka, varva sedan mascarponekräm och pannkaka tills det tar slut.
  2. Dekorera sedan tårtan med färska hallon och färsk mynta.
  3. Som pricken över i:et kan du använda en fin sil för att strö lite florsocker blandat med ODENSE Guldpulver över hela tårtan för att skapa en härlig glittereffekt.

Tips

Om mascarponekrämen verkar lite för mjuk kan den kylas innan användning. Då stelnar den lite och blir lättare att jobba med när tårtan ska sättas ihop.

Hitta alla recept på läckra pannkakor och våfflor här.

Produkter i receptet