Utz Certified Logo Vector Xs

UTZ sigillet byts till Rainforest Allience sigillet

UTZ certified är en oberoende organisation vars certifieringsprogram är utvecklat för att sätta en standard för ansvarsfull produktion av kakao. 2018 gick organisationerna UTZ och Raiforest Alliance ihop och har nu tagit fram en ny märkning som ska symbolisera hållbarhet.

Rainforest Alliance Seal Core Green White Thumb 2 300X195

I samband med övergången till Rainforest Alliance sigillet under 2020 till 2021, kan konsumenter i hela världen möta både den gamla UTZ logon och det nya Rainforest Alliance sigillet på våra förpackningar fram tills dess att det nya Rainforest Alliance sigillet är helt implementerat.

Chokolade Og Overtræk Plukning

Certifierad kakao är mer hållbar, eftersom kakaon är odlad med hänsyn till människor och miljö

Kakao odlas i några av världens fattigaste områden bl.a. Västafrika, Centralamerika och Mexiko, där barnarbete och dåliga levnadsvillkor är vanligt.

Innan kakaobönderna kan få en UTZ certifiering/Rainforest Alliance-certifiering ska de ha deltagit i en 4-årig utbildning, där de lär sig mer om bättre odlingsmetoder, ordentlig behandling av kakao efter att den är skördad, att ta bättre vara på sina barn och visa miljöhänsyn.

När certifieringsprogrammet är genomfört, odlar bönderna bättre grödor, tjänar mer på kakaon och har fler möjligheter. Utöver det skyddas miljön på ett bättre sätt och därmed säkras också framtidens kakaoproduktion bättre.

Chokolade Og Overtræk Kakaobønne

Värt att veta:

  • UTZ- eller Rainforest Alliance - certifierad choklad smakar inte annorlunda än annan choklad, men det betyder, att det är bättre styrning på förhållandena för chokladbönderna, vilket vi på Odense Marcipan menar, är en viktig sak att stödja.
  • Odense Marcipan har valt att använda Rainforest Alliance certifiering av kakao, eftersom denna organisation tar tag i både miljö, arbetsförhållanden och böndernas villkor, samtidigt fokuserar man också på odlingsmetoder och kakaobönornas kvalitet i böndernas utbildning (alltså flera parametrar, som ska säkra den framtida produktionen av kakao).
  • Du kan läsa mer om Rainforest Alliance på ra.org