Kanelsnäckor med mandelmassa & nougat 14
Kanelbullar är en klassiker! Vår version av kanelbullar innehåller naturligtvis vår läckra marsipan, som passar riktigt bra ihop med kanel. Toppa med smält nougat för en rik nötsmak.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 14 st
-
Deg
- 50 g Jäst
- 2 dl Mjölk
- 1 tsk Kardemumma, stött
- 0,50 tsk Salt
- 2 msk Socker
- 1 st Ägg
- 100 g Smör
- 450 g Vetemjöl
-
Fyllning
- 100 g Smör
- 100 g Socker
- 2 tsk Kanel
-
100 g revet Original ODENSE Marcipan 375g
-
50 g ODENSE Spåner Mørk chokolade UTZ 80 g
-
Dekoration
- 1 st Ägg til pensling
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Gör såhär:
- Rör ut jästen i den varma mjölken. Tillsätt kardemumma, salt, socker och ägg och blanda väl.
- Smula ner smöret i hälften av mjölet och rör ner det i jästblandningen. Tillsätt resten av mjölet lite i taget och knåda degen ordentligt. Använd en mixer och knåda degen i minst 5 minuter.
- Täck över degen och låt den vila i 45 minuter
Fyllning:
- Blanda samman smör, socker, kanel och riven mandelmassa till en mjuk och krämig fyllning
Montering:
- Kavla ut degen till en stor fyrkant, ca 35x45 cm.
- Bred ut kanel-marsipanfyllningen på degen, strö över chokladspån och rulla ihop den runt glasyren till en lång rulle.
- Skär rullen i delar.
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg.
- Låt jäsa i ca 45 minuter och grädda sedan i ca 15 minuter i 200°C.
- Servera varma med smält nougat på toppen.
Tips!
- Kanelbullarna kan frysas och värmas precis före servering - med eller utan nougat.