Svårighetsgrad
Förberedelsetid
10 minuter
Total tid
10 minuter

Mandelmojjodipp med vårens primörer 8

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 personer

  • 1 dl oliv Olja
  • 1 klyfta Vitlök
  • 3 msk vinäger eller Citronsaft
  • 3 msk Vatten
  • 0,50 dl hackad Persilja
  • Salt och peppar
  • späda grönsaker t ex rädisor, sparris, rödbetor, gurka eller Gulrötter gärna med skaften eller bladen kvar

Så här gör du

  1. Riv vitlöken och blanda den med mandelmassan. Mixa tillsammans med olivolja, citronjuice och persilja. Späd med vatten till lagom krämig konsistens.
  2. Smaka av med salt, peppar och kanske lite mer vinäger.

Tips

En god dippa till våren och sommarens alla krispiga grönsaker – perfekt som drinktilltugg!

Produkter i receptet