Svårighetsgrad
Arbetstid
60 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
60 minuter

Nyårsbakelser 10

Festliga små chokladbakelser!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 st

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Rör samman smeten till nyårstårtan. Ställ små portionsfolieformar i folie på en plåt och fyll dem med smet.
  3. Grädda ca 10 minuter mitt i ugnen. Kakorna ska vara kladdiga.
  4. Ta ut kakorna och låt dem kallna.
  5. Vispa grädden.
  6. Riv skalet från en apelsin och rör ner det i grädden tillsammans med florsocker. Bred över grädde i ett jämnt lager.
  7. Fäst chokladspån på bakelsernas sidor.
  8. Smält chokladen över ett vattenbad och häll över i en spritspåse.
  9. Spritsa ut dina dekorationer och låt dem svalna.
  10. Dekorera dina bakelser.
  11. Strö över bladsilver och toppa med blåbär.

Produkter i receptet