Svårighetsgrad
Förberedelsetid
60 minuter
Total tid
60 minuter

Nyårsbakelser 10

Festliga små chokladbakelser!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 st

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Rör samman smeten till nyårstårtan. Ställ små portionsfolieformar i folie på en plåt och fyll dem med smet.
  3. Grädda ca 10 minuter mitt i ugnen. Kakorna ska vara kladdiga.
  4. Ta ut kakorna och låt dem kallna.
  5. Vispa grädden.
  6. Riv skalet från en apelsin och rör ner det i grädden tillsammans med florsocker. Bred över grädde i ett jämnt lager.
  7. Fäst chokladspån på bakelsernas sidor.
  8. Smält chokladen över ett vattenbad och häll över i en spritspåse.
  9. Spritsa ut dina dekorationer och låt dem svalna.
  10. Dekorera dina bakelser.
  11. Strö över bladsilver och toppa med blåbär.

Produkter i receptet