Svårighetsgrad
Förberedelsetid
30 minuter
Total tid
60 minuter

Nyårstårta 12

Bästa sättet att fira in det nya året – i alla fall för alla som älskar choklad.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 12 st

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Ta en form med avtagbara kanter och klä den med bakplåtspapper.
  3. Smält choklad, smör och sirap i en kastrull. Låt svalna något och rör sedan i ägg och flingsalt.
  4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter. Kakan ska vara krämigt lös i mitten, men stelnat i kanterna när den är klar.
  5. Ta ut formen och låt tårtbottnen kallna.
  6. Smält chokladen över ett vattenbad.
  7. Vispa grädden löst och rör ner den smälta chokladen.
  8. Bred ett jämnt lager grädde över tårtbottnen.
  9. Smält chokladen över ett vattenbad och häll över den i en spritspåse.
  10. Spritsa ut dina dekorationer och låt dem svalna.
  11. Dekorera din nyårstårta.

Produkter i receptet