Svårighetsgrad
Arbetstid
2 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
4 timmar
Betygsätt detta recept

2 av 5 stjärnor baserat på 2 recensioner

Chokladfrossatårta 10

Det sägs att man blir lycklig av choklad. Tänk då vad den här tårtan kan göra för humöret!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 personer

Så här gör du

TÅRTA
  1. Använd färdig tårtbotten eller baka efter vårt grundrecept. Tillsätt 2 msk kakao i smeten. Låt svalna.
  2. Gör en sats mousse, se grundrecept. Tillsätt ett extra gelatinblad i smeten. Mixa bär och rör ner dem tillsammans med strimlat skal från 1/2 citron.
  3. Smält choklad och smör till ganache över ett vattenbad. Blanda ner grädde och rör samman till en jämn kräm. Låt svalna.
  4. Smält choklad till frosting över ett vattenbad. Bland ner färskost och rör om tills frostingen blir slät. Lägg i en spritspåse med stor tyll (öppning).
  5. Dela tårtbottnen i tre delar. Bred ganache på det understa skiktet. Lägg på ett lager tårtbotten och spritsa på mousse, men spara lite. Lägg på den sista tårtbottnen och täck med ett tunt lager mousse.
DEKORATION
  1. Strö chokladspån över tårtan.
  2. Spritsa frosting runt hela tårtan så att den får en fin kant.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en bricka. Smält chokladen över vattenbad och häll i en spritspåse. Klipp ett litet hål och spritsa ut chokladgaller. Låt stelna i kylen.
  4. Toppa tårtan med chokladgaller och dekorera med bär.

Tips

Dekorera med färska, ätbara blommor (som krasse och violer) så får du en riktigt somrig tårta.

Produkter i receptet